Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Użytkownik
Rowerzysta
chcę założyć LPG do alfy silnik 1,8 144KM
byłem w warsztacie zaproponowano mi elektronika-diego, reduktor alaska do 170 koni ,listwa wtryskowa valtek ,wszystko ma kosztować 2300zł Druga opcja to BRC wszystkie klamoty 2700zł róznica troche jest ale niechcę kupić coś a póżniej być niezadowolony może ktoś z forum ogarnia temat i może coś doradzić
-
18-11-2011 15:29 # ADS
Akwizytorka
-
Ważny jest też sam warsztat, który montuje instalację. Kiepski warsztat nawet najlepsza instalację potrafi spitolić.
-
Użytkownik
Embrion
Opłaca się założyć instalację LPG. Ja przy wiecznie wciśniętym gazie, w mieście około 14 litrów LPG, w trasie około 10. Pzy spokojnej jeździe, w mieście około 10 litrów LPG, na trasie nawet poniżej 8.
Po założeniu wydechu sportowego dodaje ci parę koni.
natomiast jaką instalkę założyć to musiałbyś najlepiej zapytać się w ASO lub po prostu popisać do paru firm trudniących się tym.
Tu masz parę adresów
http://www.favore.pl/cat161317_instalacje-gazowe.html
Tylko z tego co czytałem w Rzeczpospolitej, czekanie na montaż to 3-4 tygodnie. Chyba domyślasz się czemu? Patrz na różnicę w cenie lpg i benzyny.
-
Użytkownik
Rowerzysta
chciałem kupić mniejszą 147 jtd ale przy tym budżecie co dysponuje to szkoda szukać bo same padaki ,tak więc padło na gazowanie mojej prznajmiej wiem co mam
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
bad
reduktor alaska do 170 koni ,listwa wtryskowa valtek
Alaska ogarnia MAX 150KM ( zalecana do 140KM) Valtek, tak ale Valtek typ34.
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
bad
byłem w warsztacie zaproponowano mi elektronika-diego, reduktor alaska do 170 koni ,listwa wtryskowa valtek ,wszystko ma
kosztować 2300zł Druga opcja to BRC wszystkie klamoty 2700zł róznica troche jest ale niechcę
kupić coś a póżniej być niezadowolony może ktoś z forum ogarnia temat i może coś doradzić
Poszukaj na forum,było wiele zapytań o instalki
-
Użytkownik
Romeo
Pomyśl o STAGu i o wlewie pod klapka do tankowania benzyny
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
czesany
Pomyśl o STAGu i o wlewie pod klapka do tankowania benzyny
STAG wydaje się być najlepszą opcją
-
Użytkownik
Romeo
Przede wszystkim jest prosty w obsłudze im w miarę prosty w diagnozowaniu oraz kalibracji.
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)