Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Użytkownik
Romeo
BRC Sequent 56 w AR 3.0 V6 - jaki program i interface
Witam kolegów i koleżanki!!!
Mimo, że mam instalację od początku w swojej Alfie, to praktycznie nigdy tu nie zaglądałem, bo nie miałem problemów z instalacją.
Jednak ostatnio pojechałem do zakładu specjalizującego się w BRC na przegląd i wymianę filtrów i powiem szczerze, że jestem tak zły, że to zrobiłem, że chcę kupić interface i sam serwisować sobie tę instalację, a może także kolegom i koleżankom z forum za przysłowiowego browara.
Za serwis zapłaciłem 100 zł - w tym wymiana dwóch filtrów ( 1 fazy ciekłej i 1 fazy lotnej) plus podłączenie pod komputer i tekst "obniżymy ten współczynnik o 5%, jak auto będzie jeździć dobrze to zostawiamy a jak nie to przywrócimy stare ustawienie" - tym mnie gość rozbroił 
Całość serwisu trwała ok. 25 min, bo filtry mam łatwo dostępne.
Moje pytanie jest następujące czy ktoś mógłby polecić interface do tej instalacji i skąd pobrać program to tego sterownika.
Byłby bardzo wdzięczny, bo chcę poprawić za jakiś czas sposób montażu mojej instalacji i do tego czasu chciałbym już mieć jakąś wiedzę odnośnie ustawiania parametrów inną niż " a obniżymy i Pan sprawdzi".
-
08-12-2011 17:13 # ADS
Akwizytorka
-
Dołączam się do pytania i podbijam w górę przy okazji
Też BRC FlyS 56...
-
Menefreghista
Romeo

Napisał
kubicze
Za serwis zapłaciłem 100 zł - w tym wymiana dwóch filtrów ( 1 fazy ciekłej i 1 fazy lotnej) plus podłączenie pod
komputer i tekst "obniżymy ten współczynnik o 5%, jak auto będzie jeździć dobrze to zostawiamy a jak nie to przywrócimy stare ustawienie" - tym mnie gość rozbroił
Dlatego mimo ,że brc to dobra firma wole wyroby stago podobne
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)