Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Jaką alfę kupić by mieć moc i porządne LPG
Hej
Myślę dość przyszłościowo i rozglądam się za kolejną AR. Tym razem benzyna i chcę założyć lpg.
W grę wchodzi alf 156 po 2004 i alfa Gt.
Co byście polecili lub sami kupowali. Patrząc się tylko na moc i możliwość założenia porządnej instalacji
-
11-12-2011 12:08 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
Moc maja silniki V6 ale 156 po lifcie dosc ciezko chyba znalesc z tego co mi wiadomo. GT mialy silnik 3.2... No chyba ze nie potrzeba Ci mocy w granicach 200+ koni tylko mniej.
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Zależy ile taki 3,2l będzie paliło z porządną LPG.
Ile może kosztować taka instalacja ???
Właśnie myślałem nad gt 3,2 ( bo z tego co czytałem to do jts nie ma co zakładać lpg ), lub nad 156 2,5 l lub 2,0 l .
Sądzę żeby mi starczyło 2,0 l 150KM. Ale jak były fundusze to te 2,5 czy 3,2 dobrze brzmi
-
Użytkownik
Rowerzysta
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
Van Holden
Jaka profanacja? Dlaczego my w Polsce ciągle mamy podejście ze LPG to paliwo dla biedaków i najlepiej sprawuje się w Polonezie? W Anglii wielu ludzi przerabia samochody na LPG i to naprawdę porządne auta. Widziałem np. Lancera EVO z instalacją. A dlaczego? Bo gaz to paliwo ekologiczne. Nie dość ze podatek drogowy płacą mniejszy to na dodatek nie płacą congestion charge w duzych miastach. LPG zaczyna robić się "trendy" w europie bo to naprawdę ekologiczne paliwo.
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Van Holden
Men w skórze i dżinsach lub w dresie za kierownicą BMW to jest dopiero PROFANACJA
Moja Bella

-
Użytkownik
Rowerzysta
Więc stereotypowo wszystko się zgadza.

Napisał
Dariusz156
Men w skórze i dżinsach za kierownicą BMW to jest dopiero PROFANACJA
Jak powinien według Ciebie wyglądać kierowca BMW?
-
Użytkownik
Alfa i Omega
Proponuje AR 156 3,2 GTA + instalacja Elpigaz Stella OBD
-
Ile pali 3.2 V6 czy to w GT czy to w GTA przy oszczędnej jeździe na trasie, normalnej w mieście i pałowaniu auta wykorzystując możliwości?
Pytam UŻYTKOWNIKÓW!
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Qki
Ile pali 3.2 V6 czy to w
GT czy to w GTA przy oszczędnej jeździe na trasie, normalnej w mieście i pałowaniu auta wykorzystując możliwości?
Pytam UŻYTKOWNIKÓW!
Bylo tyle razy na forum ze glowa boli, wszystkie V6 24v pala podobnie zwlaszcze te po 2001 roku i nie ma znaczenia czy to 2.5 3.0 lub 3.2
9-10litrow oszczednie na trasie w miescie 14-18 zalezy od korkow, palowanie w miescie 20litrow
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)