Witam , mam następujący problem : Ostatnimi czasy wymieniłem w swojej Alfie czujnik ciśnienia gazu ( ponieważ poprzedni był zepsuty i czasami pokazywał ze w zbiorniku nie ma paliwa a tak naprawdę gaz był), czasami obroty mi zafalowały na zimnym silniku ale jak sie zagrzał wszystko było ok , z mocą tez żadnych problemów nie było . Dwa dni temu wymieniłem ten czujnik ciśnienia gazu i strasznie autko faluje i jest MEGA zmulone na gazie ... Co moze byc tego przyczyną ??

Milion powodów. Na benzynie dobrze chodzi?? ... Krokowy, brudna przepustnica, świece, kable,filtry zapchane, może reduktor itp. Jaka instalacja? Jeśli zasilanie na benzynie ogarniesz to z gazem ktoś na pewno pomoże![]()

Po pierwsze czujnik ciśnienia gazu nie pokazuje czy jest gaz w zbiorniku (mierzy ciśnienie w listwie).Po drugie aby stwierdzić co się dzieje na gazie należy podłączyć się do kompa gazowego i zobaczyć jakie są poszczególne parametry .Jeśli nie posiadasz kabla do podłączenia kompa oraz oprogramowania to nic nie zdziałasz.Jedyne rozsądne wyjście w tej sytuacji to poszukać porządnego speca od gazu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki