Witam,
Mam zamiar poprawić trochę "druciarstwo" w moim samochodzie po "gaz-menie", który zakładał mi instalację LPG. Chciałem was poprosic o jakieś sygestie dotyczące w których miejscach wiercić nowe otwory pod wkrętki gazu w kolektorze. Proszę o jakieś sugestie i popdpowiedzi, z waszej autopcji i doświadczeń, zdjecia mile widziane jak wy macie to powiercone. Jaka średnica otworu powinna być pod taką wkrętkę zrobiona. Powoli zaczynam kompletować rzeczy potrzebne do rozdzielenia wtryskiwaczy z listwy na pojedyńcze.
Dzięki z góry za podpowiedzi![]()
Uploaded with ImageShack.us
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
RafcioL27 thanked for this post
jak najbliżej silnika w miarę na środkunajlepiej pod takim samym kontem jak wtryskiwacze od PB
no i oczywiście na ściągniętym kolektorze
![]()

No wiadomokolektor jest zdjęty to ten ze zdjecia, dzieki za sugestje a jakim wiertłem (chodzi o średnicę) wiercić otwory? Są jakieś rozmiary wkrętek, bo mam w starym wkrętki ale jeżdze na nich i niechce ich wykręcać do momentu zmiany kolektora.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki