Witam!!problem jest taki ze moje auto mam złą prace na biegu jałowym na gazie(całe auto trzęsie).Gdy auto jest zimne wszystko jest ok ale jak nabiera temperatury zaczyna chodzic coraz gorzej.Rozrząd robiłem na oryginalnych blokadach także ten temat wykluczam.Gazowni mi mowił ze mam małe cisnienie na kol. ssącym jakies 0,30 mpa.czy to jest przyczyna takiej pracy silnika??i co mam teraz zrobić?
Ostatnio edytowane przez Mat85 ; 23-01-2012 o 15:28
tak czujnik zegarowy miałem.A gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik(jka dokładna nazwa) i jak wygląda?Tak w ogóle na kts-ie nie mam żadnych błędów także nie wiem od czego zacząć.
Czujnik P1/MAP od instalacji gazowej.
Najlepiej powiedz co tam konkretnie siedzi, jaki reduktor, wtyski, elektronika? Na benzynie działa normalnie?
Podaje ci co mam wypisane na wyciągu z homologacji;
reduktor gazu KME
Zawór gazowy OMB
Zbiornik STAKO
Wielozawór Tamasetto
Obudowa Wielozaworu Stako
Zawór tankowania Tamasetto
Lamda Gas System KME
Co do wtrysków to jakaś firma FOCUS
Instalacja do wymiany, cyknij jeszcze foto spod maski jak to jest zamontowane.
Nie odpowiedziałeś jeszcze jak auto zachowuje się na benzynie.
na bęzynie delikatnie nim majtnie ale na gazie jest o wiele gorzej.Jeszcze jedno komputer firmy ZAVOLI.
Fotke wrzuce ok godz 20.00 dlaczego sadzisz że instalka do wymiany??Tak w ogóle to byłem u gazownika zamówił mi nowe wtrychy i bedzie je inaczej montował bo jak narazie mam wpiete w banany.Bedzie kabinował zeby je wpiąc przy wtryskach benzynowych bo byc moze łapie gdzies tam lewe powietrze.I mam pytanko jakie wartosci powinna miec sonda lamda u mnie ma od 0,02 do 0,80 czy nie za niskie. W auto dacie napisane jest ze powinna oscylować 0,97 do 1,03
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki