• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Panowie, zdecydowalem sie jechac obejrzec ta 147 gdyz jest warta tych pieniedzy. Jezdzil nia niemiec, bylo to jego drugie auto nie uzytkowane na codzien:) Dowiedzialem sie o aucie wszystkiego jednak nie planuje dzielic sie tymi informacjami wszystkimi :) Potencjalny kupiec moglby mi ja wykrasc:D Pozdro. (p.s licznik nie jest cofniety gdyz otrzymalem pelna dokumentacje :) )

Spytales czy bedziesz mogl wyjechac na jazde probna na ulice czy tylko wzdluz ogrodzenia komisu? Bo nie bardzo pozwalaja tam wyjechac niezarejestrowanym autem na trase.

Panowie, zdecydowalem sie jechac obejrzec ta 147 gdyz jest warta tych pieniedzy. Jezdzil nia niemiec, bylo to jego drugie auto nie uzytkowane na codzien:) Dowiedzialem sie o aucie wszystkiego jednak nie planuje dzielic sie tymi informacjami wszystkimi :) Potencjalny kupiec moglby mi ja wykrasc:D Pozdro. (p.s licznik nie jest cofniety gdyz otrzymalem pelna dokumentacje :) )

No coz, dla mnie 7letni diesel z 90k przebiegu z niemiec jest tak nierealny... Ale pomimo tego życzę Ci, aby po podpięciu kompa nie pojawiło się tam 800tys przejechane jak u znajomego, czy też nie zabiła Cie mała stłuczka... Bo tak na prawdę, sprzedawcy samochód (nie wszyscy) mydlą oczy 100x lepiej jak nasz premier, oraz jak wyzej było wspomniane, czy przejechałes sie dookola ogrodzenia, czy gdzies dalej ? Diesel aby sie rozkrecil potrzebuje kilka kilometrów jazdy... Najlepsze jest to, jak potrafia sie glupio tlumaczyc, ze nie wiedzieli, oni sie nie znaja... A sprobuj im sprzedac samochod to zobaczysz jakimi sa profesjonalistami ;)

Ostatnia edycja:
Gdybanie...

W 2006r już TS był osławiony w raportach niezawodności i może kupiec chciał mieć 147 ale nie TSa ;)

Ja obecnie robię 8tkm, kupiłem JTD bo bałem się TSa, wiem że nie tylko ja na forum tak mam :P

Czy ktoś mógłby obejrzeć dla mnie auto w miejscowości Bestwina koło Bielska-Białej?? Interesuje mnie jedynie jego stan blacharski a konkretnie podłoga i bagażnik, na fotkach wygląda OK. Mechanika w zasadzie nieistotna. Chętnego proszę o info na PW, jakoś się odwdzięczę:)

Jestem tego świadomy.
Ale jak dla mnie dalej jest to śmieszna cena jak za taki wypas, ten silnik...

jak byś tam miał zamiar podjechać i podpinać kompa i po podpięciu zaczną się jaja robić na desce z kontrolkami to nie zdziw się jak Pan przestanie być miły ...

Jeszcze tam nie dzwoniłem więc przebiegu nie znam.
Na dniach będę dzwonił z prośbą o nr vin...
Do alfy da się podpiąc elmem 327 & programem torque pro ?

Alfa 159 sedan 1.9 150 KM ,12.2007 ,58 tyś.przebiegu.Czarna.

Witam

Nie jestem aktywnym użytkownikiem forum,ale śledząc je od miesięcy jestem pewien,że kieruję swój post do właściwych ludzi.
Naturalnie można potraktować mój pierwszy wpis jako chęć wykorzystania tego miejsca jak popularne portale ogłoszeniowe.Tam zawsze mogę trafić,ale bardzo chciałbym uniknąć sytuacji,w której moja Alfa miałaby "wpaść" w ręce kogoś, kto tego samochodu nie będzie doceniał.Chciałbym,aby trafiła do świadomego,pozbawionego idiotycznych stereotypów człowieka,który będzie ją kochał tak jak ja.

Jeżeli przekroczyłem zasady forum,to proszę moderatora o usunięcie mojego wpisu.Jeżeli nie,a znajdzie się ktoś kto będzie zainteresowany większą ilością informacji na temat mojej Alfy,to proszę o pytania.

Mieszkam w Myszkowie.
Pozdrawiam
Michał

Numer VIN ZAR93900007145378

Amortyzatory
Powrót