• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

!!!!!!!!!!!!gokarty sosnowiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Który tor wybieramy ?(opis torów w poście)

• Tor stary

Głosów: 3 33.3%
  • Tor nowy

Głosów: 6 66.7%

• Łącznie głosujących
    9

czisi

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156sw
Witam wszystkich i zapraszam na gokarty do sosnowca . Jestem stałym bywalcem obydwu Sosnowieckich torów i wiem ze zabawa jest przednia . Postaram się przybliżyć Wam charakterystykę tych torów żeby było łatwiej wybrać odpowiedni i tam się spotkać i pościgać się .

1. Nazywamy go starym gdyż wystrój jest lichy niema zaplecza gastronomicznego i za bardzo większa grupa niema gdzie posiedzieć. Ale za to tor ma dobrą przyczepność , karty są cholernie szybkie (13 hp) , kierownica chodzi ciężko i po 10 minutach człowiek czuje że przejechał wyścig każdym mięśniem . Jeden wyścig trwa 10 minut i robi sie po ok 28 okrążeń czas poniżej 16 sec jest ok mój rekord 15.70 . Max 4 karty na torze
http://www.gokarty.sosnowiec.pl/
Wynajem toru na wyłączność:

• 30 minut – 240zł
  • 1 godzina – 440zł
2. Z kolegami nazywamy go nowym , wszystko jest profesjonale przygotowane tor jest dobrze oświetlony i czysty. U góry jest kawiarnia z kawą z automatu, sofami i oknami przez które można oglądać wyścigi . na dole oprócz toru jest sklep z gadżetami wyścigowymi ( kaski , rekawiczki, kubki itp.)i symulatory wyścigowe z grami takimi jak nfs i toca . Parking jest oświetkony i powinien pomieścić 30 aut . Co do samego toru to jest dość śliski , techniczny . Kart na zakrętach staje bokiem , oczywiście jak się wyjedzie z nagumowanego toru jazdy . Obsługa bardzo grymasi jak ktoś za bardzo szarżuje ale jak na spot alfaholików i tak wybrał bym ten .
http://www.race-club.com.pl/
Wynajem toru Race Club na wyłączność (tor dostępny wyłącznie dla uczestników rezerwacji):

30 min - 460 zł (do dyspozycji 7 gokartów)
każdy kokejny kart - 60 zł
Promocja w każdy poniedziałek:
30 min - 370 zł (do dyspozycji 7 gokartów)
każdy kolejny kart - 50 zł
60 min - 850 zł (do dyspozycji 7 gokartów)
każdy kokejny kart - 110 zł
Promocja w każdy poniedziałek:
60 min - 680 zł (do dyspozycji 7 gokartów)
każdy kolejny kart - 90 zł

Proszę pisać terminy kiedy komu pasuje w sondzie wybieramy tor ,termin wybierzemy w wątku.

Ostatnia edycja:
nigdy nie byłem na kartach ale bardzo bym chciał spróbowac,
tak wiec jest mi to obojetne gdzie to bedzie

pzd

Adi co myslisz ?? chyba bezpieczniej tutaj sie wyzyc zamiast na drodze, i nie trzeba czekac do wiosny...

no mogłoby być fajnie
ale w styczniu to ja raczej nie wyrobię

ooooo i taki temat mi pasuje :)

Wszystko jedno jaki tor. wolał bym jednak pojezdzic a nie ugraniczac sie czy czasem nie porysuje owiewek na gokarcie...

Quattro
Mnie piszcie!!!!!! Wolałbym chyba jednak dopłacić i jechać na NOWY. A na STARY można się wybrać jak już będzie cieplej i powalczyć z kierownicą po małym wtępnie, kto jeszcze tego nie próbował. Karty są genialne!

jak coś to też się chętnie pisze:)obojętnie gdzie
dawno nie jezdziłem,więc chętnie pośmigam:)

POzdrawiam KULI

Kiedyś zdarzało mi sie jeździć i powiem szczerze fajna zabawa. Koledze tak się sport spodobał, że kupił sobie swojego karta :D W zależności od terminu ja byłbym za!

po mojemu za "starym" przemawia cena
jakoś większa ilośc kartów na raz na torze ( na nowym ) nie jest dla mnie plusem ( tłok może być )

za godzinę na "nowym" można brać dwie na "starym"

pyjter - mieszkom ok 10km od tych torów

aha - w pierwszym poście czisi pisał np " czas wyścigu to 10 minut" - a nie koniecznie , biorąc tor na wyłączność możemy skrócić sobie jazdy np do 5 minut czy 7 czy ile sobie zechcemy , to samo ilośc kartów ( czisi pisze 4 - ja czytam o 5 ) , zaplecze ( czisi pisze brak - ja czytam kawiarenka do wyłącznej dyspozycji )
no i jeszcze można kogoś z urodzinami zabrać i byłoby -20%

race club jest po mojemu taki troszkę "lans" - nie lubię takich miejsc

Ostatnia edycja:
po mojemu za "starym" przemawia cena
jakoś większa ilośc kartów na raz na torze ( na nowym ) nie jest dla mnie plusem ( tłok może być )

za godzinę na "nowym" można brać dwie na "starym"

pyjter - mieszkom ok 10km od tych torów

aha - w pierwszym poście czisi pisał np " czas wyścigu to 10 minut" - a nie koniecznie , biorąc tor na wyłączność możemy skrócić sobie jazdy np do 5 minut czy 7 czy ile sobie zechcemy , to samo ilośc kartów ( czisi pisze 4 - ja czytam o 5 ) , zaplecze ( czisi pisze brak - ja czytam kawiarenka do wyłącznej dyspozycji )
no i jeszcze można kogoś z urodzinami zabrać i byłoby -20%

race club jest po mojemu taki troszkę "lans" - nie lubię takich miejsc

mosz racjo jak zawsze bociek pozdrawiam

napisz mi info o torze w Tychach to dodam do ankiety tam jeszcze nie jeździłem ale kolega zachwalał to dodam i będziemy się zastanawiali .

Tor bardzo przystępny tak samo gokarty (rewelacja), ja akurat jeżdziłęm jeszcze przed jego przebudową i wyglądał trochę inaczej, na tej konfiguracji toru jeszcze nie jeździłem ale mam zamiar zrobić rekonesans. Nawierzchnia nie jest asfaltowa tylko jest to posadzka (na początku to był tylko drift bo musiał się nagumować) taka jak na większości magazynów- przyczepność całkiem niezła :). Jes poczekalnia z widokiem na tor i kawiarenka (nie wiem czy czynna)
Ceny myśle przystępne, tylko zależy o której się jedzie i czy się rezerwóje. Wszystko jest w linku. Byłem pare razy i naprawdę jest niezła zabawa, zresztą najlepiej jest przyjechać i samemu zobaczyć (pośmigać na kartach) bo ciężko się takie żeczy opisuje, ja napewno polecam.

---------- Post dodany o godzinie 12:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:23 ----------

http://tychy.wrt-karting.pl/

---------- Post dodany o godzinie 12:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:24 ----------

Myślę że do sondy można dodać i zobaczyć opinie innych

u mnie z czasem ciężko ale jak już to wolałbym na "Stary" jechać,

No wolałbym tor techniczny ale jak ma mi jakiś debil "zrzędzić" przypadkiem to zamiast się świetnie bawić będe myślał aby nie zachaczyć oponki .... bezsensu, chociaż pewnie i tak będe miał to w dupie :)

Byłem na starym ok tygodnia temu i to co nazywają kawalerką dopiero powstawało kładli płytki dokładnie . Jest tam parę sof do posiedzenia ale nie widać toru tor jest piętro wyżej .

Jeden plus jest taki że tam faktycznie się ściga i czujesz całym ciałem że bierzesz udział w wyścigu z karta wychodzisz mokry prawie a ja po pierwszym razie nie mogłem odkręcić butelki z pepsi tak mnie nadgarstki bolały

dować no jakis termin,mi pasi po 26.01 wracom z hitlerlandu na stałe,jo na takie imprezy zawsze sie pisza

Amortyzatory
Powrót