Bywałem już na wielu spotach, postanowiłem, że może i sam przyczynię się do zorganizowania spotkania miłośników marki przy grillu.
Tak się składa, że w mojej skromnej miejscowości jest atrakcyjne i ciekawe miejsce, gdzie można posiedzieć i przekąsić potrawy z grilla.
Miejsce, które chce zaproponować znajduje się w starym kamieniołomie przy rzeczce. Na niewielkim wzniesieniu znajduje się altana ze stolikami i zabudowany grill. Tuż przed rzeką jest niewielki parking (myślę, że na 10 - 12 samochodów). Większy parking znajduje się 300m dalej.
Dojazd do Żegociny jest banalnie prosty, a droga niczego sobie. Oprócz grilla można wybrać się też na przełęcz Widoma, skąd rozpościera się wspaniała panorama: z jednej strony Kraków i okolice, z drugiej strony Beskid Sądecki, a przy dobrej pogodzie Tatry.
Co ze sobą zabrać:
- jedzenie (wg. własnych upodobań, najlepiej kiełbaska na grill),
- napoje,
- jednorazowe kubki, sztućce talerzyki.
- można zabrać karimaty, koce, przenośne krzesełka itp.
- wszystko inne jest na miejscu. Poza tym przed spotem zrobię rekonesans miejsca by sprawdzić czy czegoś jeszcze nie będzie potrzeba.
Spotkanie jest zupełnie nieodpłatne! Żadnych opłat za parking, za użyczenia grilla itp.
Poniżej link, gdzie jest kilka zdjęć na których widać przedstawione miejsce:
http://www.sdszegocina.republika.pl/...ieniolomie.htm
Wstępny termin: 19.08.2012 (niedziela), oczywiście do uzgodnienia z chętnymi na spotkanie.
No to rozpoczynamy zapisy![]()