Sprzedaz 159

• Autor wątku Autor wątku mikahan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mikahan

Guest
Nie to nie oferta sprzedazy !!!.
Mowia ze kadzy kierowca cieszy sie 2 razy. Jak kupuje i sprzedaje auto. Ja chcialbym sie cieszyc rowniez podczas uzytkowania dlatego zastanawiam sie nad AR 159.
Przed zakupem powstrzymuje mnie tylko kwestia sprzedazy.
Czy macie jakies opinie/doswiadczenia dot. sprzedarzy AR w szczegolnosci 159 ?
Czy to nie jest tak ze jak juz ja kupie to bede sie musial nia cieszyc na wieki ? :-)

pz

Za 2 tygodnie na otomoto.pl pojawi się moja 159 i też jestem ciekaw jakie kryteria przyjmą potencjalni kupcy i jak długo będzie się sprzedawało auto krajowe , salonowe i bezwypadkowe ale i nienajtańsze spośród egzemplarzy z tego samego rocznika,wyposażenia itd.Boję się tylko że CCC może brac góre:(

A jednak ludzie kiedys sprzedaja te najpiekniejsze auta :-)
rowniez jestem Ciekaw jaki bedzie odzew...

dobre auto powinno się sprzedać bez problemu , polecam zamieścić ogłoszenia na forach marki AR , btw nigdy nie sprzedawałem auta dłużej niż 7 dni a 3 razy nawet nie dawałem jakichkolwiek ogłoszeń :)

Rafter, tak się Ciebie zapytam, co Cię skłania do sprzedaży tego samochodu? znudziło się po trzech latach czy raczej z innych względów?

Zawsze chciałem mieć coupe ale wiesz rodzina ,a póżniej budowa domu i inwestycje w firmę którą prowadzę skutecznie hamowały moje marzenia.A teraz nadszedł mój czas :D

A5 to dobry wybór , fajnie że chcesz je kupić , na pewno będziesz bardzo zadowolony

Zawsze chciałem mieć coupe ale wiesz rodzina ,a póżniej budowa domu i inwestycje w firmę którą prowadzę skutecznie hamowały moje marzenia.A teraz nadszedł mój czas

OT:

A co masz na celowniku?

Co do tematu:

Sprzedaż Alfy Romeo jest zdecydowanie trudniejsza niż jakiegokolwiek samochodu niemieckiego.

Sprzedaż Alfy Romeo jest zdecydowanie trudniejsza niż jakiegokolwiek samochodu niemieckiego.

heh , gdyby tak było to po tym jak pozbywałem się swoich 3 wcześniejszych włoskich aut
(Barchetta/156SW/GT) to po "niemca" kupiec powinien przyjechać kwadrans po tym jakbym pomyślał o chęci sprzedaży ;)

OT:

A co masz na celowniku?

Co do tematu:

A5 z benzynką 2.0 TFSI 211 KM i napęd firmowy oczywiście;) , zamówione w listopadzie z 16-20 tyg.terminem oczekiwania.

Cóż, A5 bardziej się nadaje na rodzinne niż 159, no ale Alfy nikt nie kupuje po to by dzieciaki wozić, choć ja bym się dłuuuugo zastanawiał nad pozbyciem się 159 nawet mając dzieciaki ;)

Cóż, A5 bardziej się nadaje na rodzinne niż 159, no ale Alfy nikt nie kupuje po to by dzieciaki wozić, choć ja bym się dłuuuugo zastanawiał nad pozbyciem się 159 nawet mając dzieciaki ;)
Prokop nie zrozumiałeś ,A5 jest dla mnie i tylko dla mnie , mój syn ma już swoje autko, a żona suva :D Porównując 159 i A5 ,,bardziej'' rodzinna jest Alfa.

Czarny sedan z beżowym alfatexem i czarno-beżową deską w Distinctivie, z chipem V-techu na 170 KM i 400 Nm.

Faktycznie nie zrozumiałem, napisałeś coupe. Ja zasugerowałem się modelem czyli A5 a ten wydawał mi się czymś większym od A4, które za rodzinne może już być uważane. W każdym bądź razie gratuluję wyboru choć szkoda, że odchodzisz od marki AR. W końcu Alfa też ma śliczne coupe Brerę. Choć przyznam szczerze, że oprócz Alf auta, które mi się bardzo podobają to są właśnie Audi. Ale Audi jest powszechniejsze niż Alfy i pod tym względem przegrywają na całej linii.

Brerę brałem pod uwagę dość mocno, jeżdziłem dwoma jej wersjami : 3,2 Q4 i 2,4 JTDM . Jedynie V6 jeżdziło się super , ale po mieście to bydlę żłopie 25 litrów,zbyt wysoka pozycja za kierownicą , bardzo duża utrata wartości połączona z wysoką ceną , takie samo (prawie) wnetrze jak mojej 159 , gorzej wykonane wnętrze , to były dla mnie minusy w porównaniu z A5, gdzie znalazłem mocny ale nie za wielki silnik benzynowy w połączeniu z quattro ( katalog podaje przyspieszenia 6,7 sek a więc mimo mniejszego silnika szybciej niż Brera) , do tego jeżeli ktoś ma kaprys można ten silnik programowac na 250 KM.Poza tym linia A5 made by da Silva jest imo ładniejsza.

dokładnie , Brera niestety jest dużo gorszym autem i mi osobiście kompletnie się nie podoba
A5 to stylistyczna perełka , bok i tył są przepiękne (przód podoba mi się mniej) , wnętrze rewelacyjne

no i raczej A5 nie będzie modelem "powszechnym" tylko raczej rodzynkiem na drodze

Brera vs A5 - bez chwili zastanowienia A5

A5 chyba ciekawsze ;) no ale to subiektywne odczucie , sam jestem ciekaw jak kolega

Amortyzatory
Powrót