Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale MiTo/Giulietta - Forum poświęcone najnowszym modelom: Alfa Romeo MiTo (produkowane od 2008) oraz Alfa Romeo Giulietta (produkowana od 2010r). W 2012 do tego działu dołączy jeszcze Alfa Romeo Giulia. Nowe Alfy zasilają silniki benzynowe: 1.4 MPi, Turbo, MultiAir, MultiAir Turbo, 1.75 TBi oraz diesla: 1.3 JTDm, JTDm-2, 1.6 JTDm-2, 2.0 JTDm.
Użytkownik Maniak resoraków
Naprawa lakieru w nieautoryzowanym zakładzie, a utrata gwarancji
No i stało sie... przerysowałam tylny zderzak mojego MiTo. Moze ktos orientuje sie czy jak oddam auto do malowania w nieautoryzowanym serwisie to czy strace gwarancje na powloke lakiernicza?
Sama nie wiem co zrobić z tym fantem. (3 czarne rysy na białym zderzaku wygladaja makabrycznie
)
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 26-10-2010 o 14:39

W zasadzie każde uszkodzenie powłoki lakierniczej powinno być usuwane na bieżąco przez właściciela w odpowiednim warsztacie ASO lub we własnym zakresie, w celu uniknięcia utraty gwarancji na perforację blachy. Chodzi tutaj o elementy blaszane, które po przerysowaniu i uwydatnieniu ich na działanie warunków atmosferycznych (woda, sól itd) będą się utleniać (rdzewieć) i może dojść do przerdzewienia elementu na wylot, czego już gwarancja nie obejmie. Gwarancja na powlokę lakierniczą dotyczy matowienia, blaknięcia i odprysków lub innych uszkodzeń wynikłych z winy producenta. Napisałaś, że masz uszkodzony zderzak (plastikowy), więc jeśli go pomalujesz gdzieś indziej utracisz gwarancję na powłokę na tym elemencie, ponieważ proces malowania nie odbył się w serwisie z zastosowaniem ich (magicznych...) procedur i technologii.
Zresztą zadzwoń do ASO to powinni Ci to samo powiedzieć.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
-
-
Użytkownik Romeo

Napisał
QBA 
Serwisy myślę że powinny zamykać się w cenie około 400 zł za element.
W ASO raczej będzie zdecydowanie drożej.
210 KM @ 5416 Rpm, 344 Nm @ 2823 Rpm Brera. Puro spirito Alfa.
Użytkownik Romeo

Jak to pastel to bym spróbował areografem + polerka
-

Z AC nie ma problemu tylko jesli zglosze szkode to pozniej przy przedluzaniu polisy w nastepnym roku doliczaja iles procent wyzsza kwote i nie wiem czy to mi sie oplaca sciagac z AC....
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
lakierowanie samochodu z gwarancja
, lakierowanie a gwarancja
, naprawa lakieru na gwarancji
, gwarancji na lakierowanie samochodu
, samochod na gwarancji lakierowanie
, naprawa rysy a strata gwarancji na samochód
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia