1. Zgaduję, że może to być załączająca się blokada kierownicy.
2. Z tego co wiem polskiego języka nie ma do wyboru. Mogę użyczyć swoje Setup CD o ile pofatygujesz się na UrsynówNie gwarantuję jednak, że mamy kompatibilne wersje Connect Nav+.
Pzdr
Co jakiś czas napotykam różne rzeczy, które nie wiem czy są standardem czy coś nie działa tak jak powinno.. Będę zatem w tym temacie dopytywał o poszczególne zjawiska..
Pierwsza sprawa o jaką chciałem dopytać dotyczy brzęczenia w konsoli.. Po zgaszeniu auta słyszę, że w tunelu środkowym coś cicho sobie brzęczy.. Zauważyłem też, że po zamknięciu auta mryga podświetlenie wejscia kluczyka.. jest to na zasadzie: 10s podświetlone i wówczas słychać brzęczenie, 5s wyłączone podswietlenie gniazda kluczyka i brzęczenie znika.. Czy to jest normalne ?
Drugie pytanie dotyczy nawigacji.. Nie mam Setup CD, a chciałbym zmienić język nawigacji na angielski lub polski.. chodzi o lektora.. Ogólnie napisy mam po angielsku ale głos po niemiecku.. Czy da się to jakoś zmienić ?
z góry dzięki z porady..
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 15:33
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm
1. Nie.. nie.. nie.. nawet jak po kilku godzinach przyjdziesz to gniazdo kluczyka zapala się i gasnie z czestotliwością o jakiej pisałem.. przy okazji słychac to ciche brzeczenie..
2. ..a byłaby szansa, byś mi przekopiował setup CD ..pewnie jeszcze niejednokrotnie się przyda w życiu.
1. Właśnie byłem przy aucie i okazuje się, że gniazdo nie mruga.. choc ja się otworzy czy zamknie auto, to zapala się podświetlenie gniazda kluczyka i to brzęczenie w konsoli słychać przez cały czas (ok. 30s) gdy gniazdo kluczyka jest podswietlone po otwarciu lub zamknięciu auta pilotem.
Kilka dni temu wychodziłem w nocy z psem i normalnie sobie mrugało z regularnością opisaną w pierwszym poscie... hmm.. ale trochę bawiłem się w menu różnymi opcjami, nie zawsze wiedząc czemu służą.. bo zmieniałem by jednokrotne naciśnięcie otwarcia drzwi otwierało wszystkie, a nie tylko kierowcy..
Będę obserwował zachowanie tego gniazda i brzęczenia.. To brzeczenie w konsoli słychac również zaraz po zgaszeniu auta zawsze.. to jakby jakis mały wentylatorek się załączał..
2. Wielkie dzięki.. jakbyś miał gdzie załadować na jakis serwer, bym sobie pociągnął, to bym Ci głowy nie zwracał kopiowaniem..![]()
To kolejny zagadkowy temat.. jak u diaska przewinąć utwór puszczany z cd w zmieniarce lub bezposrednio w navi.. do przodu lub do tyłu.. o iles tam sekund.. Tak przyciski na kierownicy jak i na nawigacji powodują przeskoczenie do kolejnego utworu.. hmm..
Nie da się :-)
No tego się obawiałem..
..a czy da się w nawigacji ustawić miejscowość/i PRZEZ którą chcę jechać do punktu docelowego ?
Dzieki bardzo.. będę kombinował.. "atlante" to zdaje się nic innego jak "atlas"![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki