Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale MiTo/Giulietta - Forum poświęcone najnowszym modelom: Alfa Romeo MiTo (produkowane od 2008) oraz Alfa Romeo Giulietta (produkowana od 2010r). W 2012 do tego działu dołączy jeszcze Alfa Romeo Giulia. Nowe Alfy zasilają silniki benzynowe: 1.4 MPi, Turbo, MultiAir, MultiAir Turbo, 1.75 TBi oraz diesla: 1.3 JTDm, JTDm-2, 1.6 JTDm-2, 2.0 JTDm.
Idea tego watku chcialbym aby bylo zamieszczanie w nim w osobnych postach wszelkich materialow jakie kazdy z nas by posiadal nt. wlasnie MiTo.
Jesli macie jakies testy, porownania czy prezentacje tego modelu w jakims czasopismie, gazecie etc. - wrzucie to tutaj! Wtedy kazdy z nas majac chwile wolnego bedzie mogl poczytac, czego akurat nie ma w swoich papierowych zbiorach.
Odnosnie watpliwosci czy takie zamieszczanie artykulow calych jest lamaiem praw autorskich - osobiscie wydaje mi sie, ze nie, bo nie beda to materialy widoczne dla wszytskich, tylko dla zarejestrowanych - czyli kolegow, kolezanek...
Odpowiednio takie watki bede chcial zalozyc w kazdym dziale, w ktorym bde mial co do umieszczenia z moich zbiorow. Chyba, ze ktos z Was mnie ubiegnie
A za chwle wrzuce pierwszy tescik
Z pozdrowieniem, Limak -------------------------------------------------------- "Wdzięk, styl, czar" Auto Moto, 12/2008
Fajnie że załaczyłeś na www. To najpełniejszy techniczny opis jaki o Mito czytałem. Przypomina te stare fajne ksiązki sam naprawiam.... A swoją drogą takie dane wykresy itp powinny być w instrukcji.
Jak ktoś z Warszawy chce ten artykuł co zamieściłem w wersji papierowej to mogę oddać bo mnie się nie przyda, a otrzymałem to przypadkowo
Ja jestem chętny, jakby można wysłać do Poznania - oczywiście mogę zapłacić za przesyłkę - prosze o kontakt na priv. Kiedyś gadałem, że czekam na przeceny MiTo 2009 no i zaczął się konkretniejszy ruch w interesie...
Ciekawe rzeczy można się dowiedzieć, szczególnie z tego ostatniego opisu technicznego. Najbardziej zdziwiły mnie hamulce: w wersji 155KM jest czterotłoczkowy zacisk i tarcza 305mm! Ja mam też 4 tłoczki i tarczę 310mm w 166 o wadze 1.6t i V6 pod maską Im bardziej się przyglądam, tym bardziej mi się Mito podoba
Zakładki