• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

A to nie zauważyłeś, że ten "kolega" to lubi robić zaczepki i pisać farmazony? Olać z nim dyskusje i najlepiej nie odpisywać...

W pierwszej zdjęcia z Francji odpowiedzą co było uszkodzone.
Drugi chciał zakombinować i przez przypadek podał prawdziwy VIN od anglika, ale że już nie przypadkiem pominął bezwypadkowy na początek trzeba się przyjrzeć dokładnie tej stronie, po której brakuje naklejki.

Zdjęcia tej drugiej ktoś wrzucał na grupie na Facebooku, była bardzo mocno uderzona lewym przodem, i wisi na sprzedaż z rok czasu z przerwami

Zakup julki

Witam!
Planuję zakup julki, czy ktoś mi sprawdzi 2 ogłoszenia?
nie mogę wkleić linka :(

zakup julki

Dziękuję!

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-giulietta-1-4-tb-170km-distinctive-ID6DEuw3.html#c6d3784eca
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-150-km-import-szwajcaria-ID6DNKeu.html#320ec2aa5c

Ostatnia edycja:
Poproszę o sprawdzenie ogłoszenia i podpowiedź czy jest to ciekawa oferta na rozpoczęcie przygody z Alfą.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-ID6DY8ej.html#e931d096ea

Opis bardzo skromny:(
105 KM ci wystarczy?

Opis bardzo skromny:(
105 KM ci wystarczy?

Wydaje mi się, że na początek powinno być ok. Wyczytałem, że 1,6 diesel nie porywa mocą, ale wszystkie ogłoszenia z silnikami 2.0, które do tej pory sprawdziłem okazywały się szpachlowane. (zawsze sprzedający nie miał pojęcia o jakimkolwiek wypadku).
Pytanie czy to ciekawa oferta z takim wyposażeniem i w sumie czy lepiej szukać Guliett takich z początku produkcji czy to bez znaczenia?

Wyposażenie jest bogate a jak moc ci odpowiada to jedz i ogladaj

Poproszę o sprawdzenie ogłoszenia i podpowiedź czy jest to ciekawa oferta na rozpoczęcie przygody z Alfą.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-ID6DY8ej.html#e931d096ea

ZAR94000007323199 ostatni wpis w ASO jest na 34673km i szkody do weryfikacji.

- - - Updated - - -

Panowie i Panie,

Co sądzicie o tym egzemplarzu? https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...ry-alu18-panorama-pdc-dna-xenon-ID6DV7qD.html

Na pierwszy rzut mojego oka wygląda ok, ale podświadomość podpowiada mi, że coś jest nie tak, gdy weźmie się pod uwage cenę vs. przebieg i wyposażenie... A może się mylę, w końcu ma już 11 lat na karku...?

Ustal prawdziwy VIN.

Cześć!

Jadę jutro oglądać kilka Julek 1.4 T-jet, z czego najbardziej przypadła mi do gustu taka o numerze VIN: ZAR94000007160684.

Można prosić o zdekodowaniu VINu pod kątem wyposażenia? Na więcej informacji o historii raczej nie ma co liczyć, bo samochód sprowadzony w styczniu ze Szwajcarii.

Dość długo w takim razie stoi... serio bez złośliwości.
Mozliwe, że musisz przygotować się na jakiś kompromis.

Samochód sprowadzony był w styczniu dla żony osoby wystawiającej, niestety Pani nie potrafiła przestawić się na manualną skrzynię. Dostała Fiestę w automacie, a Julka 2 albo 3 tygodnie temu została wystawiona na sprzedaż...

..a przedwczoraj zmieniła właściciela na mnie ;)

Cześć!

Jadę jutro oglądać kilka Julek 1.4 T-jet, z czego najbardziej przypadła mi do gustu taka o numerze VIN: ZAR94000007160684.

Można prosić o zdekodowaniu VINu pod kątem wyposażenia? Na więcej informacji o historii raczej nie ma co liczyć, bo samochód sprowadzony w styczniu ze Szwajcarii.

https://uszkodzone24.com/aukcje/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb/

Gałąź spadła na pojazd, przednia szyba uszkodzona, deska rozdzielcza uszkodzona, pojazd pełen odłamków szkła, maska ​​lekko uszkodzona i prawa rama dachu i tylna klapa lekko uszkodzona
Mam nadzieję że było o tym info w ogłoszeniu.

Na pewno było, ale przede wszystkim pani nie potrafiła się przestawić na manual.

Cześć wszystkim, planuję zakup "własnego" upragnionego auta i od kilku miesięcy niezmiennie na 1 miejscu jest oczywiście Giulietta. Celuję w wersję 1.4 TB + LPG (głównie miasto i krótkie trasy) lub diesel 1.6/2.0 105/120/140 KM. Mój budżet to 25-28k. Rozumiem że nie mogę oczekiwać "igły", ale czy w tych pieniądzach jestem w stanie znaleźć coś bezwypadkowego? Może ktoś z forum sprzedaje akurat pasujący model. Niegroźne naprawy blacharskie i lakiernicze nie są przeszkodą.
Wstępnie z moich okolic znalazłem kilka sztuk. Mógłby ktoś po VIN mi coś o nich powiedzieć?
1) ZAR94000007055869
2) ZAR94000007150790
3) ZAR94000007154880

Na weekend planuję objechac je i sprawdzić na żywo.
Z góry dziękuję za pomoc.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót