• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] MOTUL 8100 X-CLEAN 5W-40 Opinie

W Volvo mam zalany ze wzgledu na DPF Motul 8100 x-clean + 5w/30 C-1.Po 12 tys km.stan (poziom) oleju w silniku bez zmian.Ogolnie ok.

Własnie zrobiłem transfuzje z Selenia P.E 5w40 na MOTUL 8100 X-CLEAN 5W-40 przy przebiegu 37 tys/km w punto 2012 1,4 8v zobaczymy jak sobie będzie radził.

Czekam na dalsze opinie w sprawie ww wymienionego oleju.

Pozdrawiam

Julka zalana przy przebiegu 8 tys. ww. olejem.
Poprawiła się kultura pracy silnika, ale może przez to że nowy olej wlany okaże się po 1tys km.

Po wymianie przejechałem 1 tys km na chwile obecną poprawiła się kultura pracy silnika nie zauważyłem niepokojących objawów. Następna wymiana tez na MOTUL 8100 X-CLEAN 5W-40

Ja przeszyłem na MOTUL 8100 X-CLEAN ponieważ miałem miłe doświadczenie z poprzedniego wozidełka stilo JTD 115 km na wirusku 145km olej wyrabiał się.
Wymieniałem co 10tys.
Sprzedałem przy przebiegu 260tys i nie miałem problemu ani z turbo ani silnikiem.
Do tego olej spełnia normę FIAT grup czyli
FIAT 9.55535 - S2.

https://www.motul.com/pl/pl/products/oils-lubricants/8100-x-clean-5w40?

karta charakterystyki

https://www.motul.com/system/produc.../original/8100_X-clean_5W40_PL.pdf?1392069024

Tutaj coś do klekocików

https://www.motul.com/pl/pl/products/oils-lubricants/8100-x-clean-fe-5w30

Ostatnia edycja:
Ja mam ten olej u siebie w Abarthcie i w T Jetcie sprawdza się super.

Julcia pokonała 10 tys/km Na MOTUL ok. 2300 km. Na chwile obecną olej w normie kultura pracy się poprawiła nie słyszę rano wariata. Ogółem wszystko na lepszym torze.

Dodam ze Julka jeździ na LPG od TARTARINI

Ostatnia edycja:
Przebieg na MOTUL ok 3,5 tys km stan w normie dalej klarowny cichsze poranki poprawiona kultura pracy

Zalałem tym olejem moją BMW e39 z silnikiem 2l 150KM ok 10 tys km temu. Przebieg auta w tej chwili 232tys i nie wziął ani grama oleju. Olej polecam. Na ten olej przeszedłem z 10W40 po płukance Liqui Molly.

Dalej bez zmian żadnych amonali itp przebieg 4,5 tys

Ostatnia edycja:
Nie słyszę tak zwanego zimnego startu jak na seleni silnik pracuje troszkę ciszej i gładziej
Ale to sa moje odczucia
proszę o wypowiedz innych którzy ten olej stosują

Oryginalny Olej Motul X-clean 5W40 do silników diesla z filtrem DPF

Wiele się pisze o tym, że na naszym rynku funkcjonują podróbki. Jako, że posiadam ten olej od autoryzowanego dystrybutora klika zdjęć poniżej :

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    76.8 KB · Wyświetleń: 820
  • 2.jpg
    2.jpg
    77.1 KB · Wyświetleń: 892
  • 3.jpg
    3.jpg
    82.5 KB · Wyświetleń: 777
  • 4.jpg
    4.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 833
Wiec ze zdjęć wnioskuje ze miałem dwa razy oryginał jak zmieniałem:)kupywany w Petrostar ul.Radzyminska w Wawa...

Wiec ze zdjęć wnioskuje ze miałem dwa razy oryginał jak zmieniałem:)kupywany w Petrostar ul.Radzyminska w Wawa...

są dwa rodzaje etykiet. przednich i nie zawsze sa kartki przy korku czasami przyklejone lub dawane oddzielnie reszta to tak jak z foto.
ja kupuje w hurtowni LUCART

j.w. , również zaopatruje się w Petrostar (Bielany). Zmartwiło mnie ostatnio to, iż nie mają zaktualizowanego certyfikatu Motula. Hmmmm

Amortyzatory
Powrót