Jak w nagłówku, po włączeniu DYNAMIC ściąga auto w prawo, wcześniej tego nie było. Kierownica od razu lekko się odkrzywia. Gdzie szukać przyczyny?? na NORMALU jest ok. opony nnowe felgi proste nie ma bicia.
Jak w nagłówku, po włączeniu DYNAMIC ściąga auto w prawo, wcześniej tego nie było. Kierownica od razu lekko się odkrzywia. Gdzie szukać przyczyny?? na NORMALU jest ok. opony nnowe felgi proste nie ma bicia.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
niby nie piszczą ale faktycznie kiedyś w lagunie I zablokował mi się zacisk i ściągało
czy to po założeniu nowych opon ? miałem to samo , założyli mi nowe opony Bridgestone bieżnik kierunkowy symetryczny tzw. choinka i tak samo ściągało na prawo. Było sprawdzone w aucie wszystko . Okazało się że po założeniu innych opon bieżnik asymetryczny problem zniknął .
skoro na normalu jest ok a na trybie dynamik nie ...to szukałbym różnic w utwardzeniu wspomagania w tych dwóch trybach.Bo klocki , opony itd. pozostają te same.Nie znam budowy maglownicy z wspomaganiem elektrycznym .. ale ,, po mojemu " tam tkwi problem.
Po włączeniu trybu "D" klocki zbliżają się do tarcz w celu zapewnienia szybszej reakcji układu hamulcowego....przynajmniej tak jest w instrukcji obsługi.
Jeśli rzeczywiście tak jest to chyba masz odpowiedź
W sumie łatwo to sprawdzić - w trybie normal delikatnie naciśnij hamulec i zobacz czy samochód ściąga tak samo jak w trybie dynamic
Bakol nie miałem pojęcia o zmianach ustawienia klocków, faktycznie to chyba będzie wlasciwy trop....
a czy grzeje Ci się prawa tarcza ..? Można również w ustawieniach DNA spróbować wyłączać poszczególne tryby / np. na dynamik odhaczyć utwardzenie wspomagania , siły hamowania .. nie wiem co tam jeszcze można regulować / i porównać z trybem normal
Nie sprawdzałem tarcz jeszcze w sumie to sie nie bawiłem ustawieniami różnych trybow. Pokombinuje