• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] MiTO 135 km czy 155 km?

Dawid90

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam.

Forumowicze szybkie precyzyjne pytanie :D

Mam do wyboru 2 ładne MiTO... jedna biała z czerwonymi skórami 135km druga srebrna z czarnymi skórami 155km. Pytanie teraz do Was użytkowników, mechaników, kierowców, którą wybrać?
Powiedzmy że wygląd jest drugorzędny chce mieć fajnego miejskiego przecinaka.

Proszę o odpowiedzi i doświadczenia ewentualnie na co zwrócić uwagę?

Pozdrawiam.

Chodzi mi nie tylko o moc tylko czy mocniejszy silnik jest warty dopłaty czy w utrzymaniu są jakieś konkretne różnice, czy może jakieś typowe usterki występują w tym a w tym nie? :)

155 ma skrzynie m32 która prędzej czy później padnie - koszty ok 1300zł 135KM ma MultiAir który jak padnie to 3000zł nie wyjęte. generalnie 155 super, ale kupienie w fajnej opcji i dobrym stanie trudne bardzo.

Biała z francji.... może być różnie.... weż Vin p podjedź do aso i za 250zł będziesz wiedział wszystko. w tej białej bez sprawdzania VIN nawet nie kupuj, ważne czy i kiedy był robiony MultiAir i jakie były interwały olejowe

szara ma tak pojechane przyciski że wątpie czy przebieg jest realny, ja mam 118tys i wszystko idealne

Srebrna jest ogłoszona na grupie Alfaholików na facebooku. Z postów wynika, że była sprowadzona w grudniu mniej więcej. Z tego co pisał właściciel :

'Auto świeżo sprowadzone z Włoch, mam zdjęcia jak przyjechało. Jedyne co ja robiłem to pomalowanie 2 zderzaków które były delikatnie przerysowane, przedni w sumie miał tylko malutkie odpryski + wyciągniecie małej wgniotki. Gdzieś mogę odkopać foty nie ma problemu. Poza tym przeszłości auta jakoś specjalnie nie znam więc się wypowiedzieć nie mogę. Można przyjechać i sprawdzać wszystko co się chce '

Co do białej to MultiAira lepiej unikać, chyba że był niedawno wymieniany i są na to faktury.

Srebrna jest ogłoszona na grupie Alfaholików na facebooku. Z postów wynika, że była sprowadzona w grudniu mniej więcej. Z tego co pisał właściciel :

'Auto świeżo sprowadzone z Włoch, mam zdjęcia jak przyjechało. Jedyne co ja robiłem to pomalowanie 2 zderzaków które były delikatnie przerysowane, przedni w sumie miał tylko malutkie odpryski + wyciągniecie małej wgniotki. Gdzieś mogę odkopać foty nie ma problemu. Poza tym przeszłości auta jakoś specjalnie nie znam więc się wypowiedzieć nie mogę. Można przyjechać i sprawdzać wszystko co się chce '

Co do białej to MultiAira lepiej unikać, chyba że był niedawno wymieniany i są na to faktury.

to nie ta

Ostatnia edycja:
Przyciski to żaden wyznacznik. Moja miała 68kkm potwierdzone jak sprzedawałem a przyciski były jeszcze bardziej zjechane. Może pierwsze wypusty miały jakąś lipna farbę.
Ta biała jest w duzo fajniejszej opcji. Ja bym pierwsza sprawdził mimo tego lipnego multaira.

@paweltbu, post z ogłoszeniem na FB jest z 11 stycznia. Na pytanie kiedy sprowadzona właściciel odpisał - "2,3 tygodnie temu", stąd wniosek, że przyjechała do PL w grudniu. Tak jak wyżej, właściciel pisał o lakierowaniu obu zderzaków, czy było coś więcej ? To chyba trzeba zbadać na miejscu.

gałka od biegów tez wygląda słabo.

- - - Updated - - -

Sory, myślałem że ktoś ja ma już zarejestrowaną. być może ale ta szara z daleka już jest podejrzana. tym bardziej że picowana, silnik wymyty.

o tym zderzaku to chyba masz racje kolego bo dzwoniłem do właściciela i mówił właśnie o tym, tak z ciekawości możesz podesłać mi link to tego opisu na forum o którym mówiłeś?
Co to multiair co mas zna myśli mówiąc czy był wymieniany? jestem zielony w temacie tego silnika :D wizualnie ładniejsza ta biała ale mechanicznie chyba lepsza ta srebrna... Ciężka sprawa :D

o tym zderzaku to chyba masz racje kolego bo dzwoniłem do właściciela i mówił właśnie o tym, tak z ciekawości możesz podesłać mi link to tego opisu na forum o którym mówiłeś?
Co to multiair co mas zna myśli mówiąc czy był wymieniany? jestem zielony w temacie tego silnika :D wizualnie ładniejsza ta biała ale mechanicznie chyba lepsza ta srebrna... Ciężka sprawa :D

MultiAir to silnik specjalnej troski, częste wymioany oleju, olej dobrej jakości i specyfikacji, pilnowanie wymiany filtra modułu a i tak może się wysrać.

- - - Updated - - -

czymś w rodzaju wypadania zapłonu, tak tez czesto pokazuje komp, nierówna praca, problem z uruchomieniem silnika, telepanie na wolnych obrotach. jest wszystko opisane na forum. Bez sprawdzenia VINU nawet nie myśl o kupnie białej

Dzięki za to info o multiair :) dzwoniłem do jednego mechanika wyłącznie od fiata i alfy (chyba gatunek na wymarciu :D ) i powiedział że jeśli masz jedno i drugie od znajomego i znasz to auto znasz interwały wymiany oleju i historie napraw to świetne silniki, jednak jeśli masz używane silniki od całkiem nieznanych osób i źródeł to bierz 155km więc chyba coś w tym jest :D

tak tez własnie mówię :) sprawdź VIn i wszystko jasne, a tą szarą..... ja bym nawet nie jechał jej oglądać.

155KM jest bardzo poszukiwana, dobre egzemplarze znikają wręcz w kilka godzin. jeśli ta stoi od grudnia to masz odpowiedź. pół roku szukałem 155Km więc już to przerabiałem

Amortyzatory
Powrót