Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    12 2016
    Auto
    Giulietta MA 1.4 170km
    Postów
    3

    Question Lampy LED tylnia klapa - PROBLEM

    Witam wszystkich,

    problem jaki mam jest taki, że LED'y w prawej tylnej lampie (na klapie) przestały się świecić (działają światła przeciwmgielne / cofania).

    Czy macie pomysł co mógłbym sprawdzić aby dowiedzieć się co jest uszkodzone - czy to lampa czy wiązka?

    Lampy na lewą stronę przełożyć nie mogę bo wtyczka jest lustrzana i kable ułożone są odwrotnie. Znowu napięcie na LED'ach chyba nie jest stałe bo zarówno w tej jak i działającej (lewej) lampie nie mam poprawnych odczytów z miernika.

    Ewentualnie, czy byłby ktoś miły z Warszawy i mógłby umówić się ze mną abym mógł podłączyć moją lampę do jego Giulietty celem sprawdzenia ?

    pozdrawiam,
    Maciej Maciejewski

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2012
    Mieszka w
    Qjawy
    Auto
    Giulietta 2.0 powered by Conmir
    Postów
    461

    Domyślnie

    Powinieneś zacząć od przewodów w newralgicznym miejscu czyli przejście z dachu na klapę bagażnika.

    http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ciwmglowe.html
    Ostatnio edytowane przez gramian ; 06-12-2018 o 13:15

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    01 2009
    Mieszka w
    mazowieckie
    Postów
    359

    Domyślnie

    Cytat Napisał maciejewski Zobacz post
    Czy macie pomysł co mógłbym sprawdzić aby dowiedzieć się co jest uszkodzone - czy to lampa czy wiązka?
    100% wiązka

    Cytat Napisał maciejewski Zobacz post
    Lampy na lewą stronę przełożyć nie mogę bo wtyczka jest lustrzana i kable ułożone są odwrotnie. Znowu napięcie na LED'ach chyba nie jest stałe bo zarówno w tej jak i działającej (lewej) lampie nie mam poprawnych odczytów z miernika.
    Ledy zasilane są impulsowo, zwykły miernik nic sensownego nie pokaże.

  4. #4
    Użytkownik Świeżak Avatar Damianosl
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Giulietta QV Rosso Competizione
    Postów
    162

    Domyślnie

    a zobacz cy cie pękło tam nic, u mnie pękł zaczep jeden na tym panelu białym panelu z żarówkami i nie świecił się własnie pasek led,

    dociśniecie go pomagało, ale mocniejsze zamkniecie klapy i znowu przestawało działać.

  5. #5
    Użytkownik Świeżak Avatar lookash
    Dołączył
    04 2018
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120KM
    Postów
    35

    Domyślnie

    Mi nie świecił jeden pasek ledów na klapie. Tak jak chłopacy wyżej pisali, przetarła się wiązka kabli w elastycznej gumie pomiędzy klapą, a "resztą" auta.

Podobne wątki

  1. [159] Tylnia szyba i składanie lusterek - problem
    Utworzone przez skrzatu w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 10-03-2017, 21:52
  2. [159] Wymiana emblematu - tylnia klapa -demontaz tapicerki
    Utworzone przez Bondow w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 28-06-2013, 09:56
  3. Emblematy Alfa 166 maska i tylnia klapa
    Utworzone przez rac85 w dziale 166
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 12-11-2011, 17:27

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory