Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale MiTo/Giulietta - Forum poświęcone najnowszym modelom:
Alfa Romeo MiTo (produkowane od 2008) oraz Alfa Romeo Giulietta (produkowana od 2010r). W 2012 do tego działu dołączy jeszcze Alfa Romeo Giulia. Nowe Alfy zasilają silniki benzynowe: 1.4 MPi, Turbo, MultiAir, MultiAir Turbo, 1.75 TBi oraz diesla: 1.3 JTDm, JTDm-2, 1.6 JTDm-2, 2.0 JTDm.
-
Miss Alfaholicy 2011
Alfa i Omega

Napisał
adadzio
dziękuję za odpowiedzi, po wizycie w poniedziałek w
ASO napisze co i jak....
pozdrawiam
Powodzenia, ciekawe co spece powiedzą, czekać będę na wieści. Pozdrawiam
-
18-02-2012 15:27 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Rowerzysta
Jak cos to klocki poza ASO z wymiana mnie kosztowaly 360zl, wiec moge podrzucic Ci namiar.
Klocki firmy TRW, takze powinny byc lepsze niz te seryjne...
-
Użytkownik
Romeo
A TRW nie robi czasem klocków seryjnych? Przynajmniej w 147 były tejże firmy.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
Arekkk
Klocki
firmy TRW, takze powinny byc lepsze niz te seryjne...
Ja miałem seryjnie TRW z przodu i na tyle.
-
Użytkownik
Rowerzysta
Ja mialem Ferodo seryjne, ale jest mozliwe zeby TRW bylo seryjne tez, bo w starszych alfach bylo wlasnie TRW czesto...
-
Użytkownik
Ogier

Napisał
adadzio
hej,
wlasnie mi sie zapaliła pomarńczowa
kontrolka "check brake pads". przejechane 12,5 tys. km. Nie za szybko wymiana klocków? takie one nietrwałe??

(nie jeżdżę jak wariat, nie hamuje ostro zbyt często)

ktoś wcześniej pisał, że w trybie "D", w którym w 90% jeżdzę szybciej się zużywają? Wymienialiście już klocki? Arekk chyba wymieniał z tego co pamiętam.
pozdro
Jeśli jeździsz głównie w Dynamic to może na zużycie klocków ma wpływ system Pre-Fill który aktywuje się tylko w tym trybie. Klocki wtedy przylegają bardziej do tarczy kiedy odpuszczamy gaz żeby szybciej zareagować podczas hamowania - może wtedy szybciej się zużywają?
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
Żuczek
Jeśli jeździsz głównie w Dynamic to może na zużycie klocków ma wpływ system Pre-Fill który aktywuje się tylko w tym trybie. Klocki wtedy przylegają bardziej do tarczy kiedy odpuszczamy gaz żeby szybciej zareagować podczas hamowania - może wtedy szybciej się zużywają?
Prędzej z powodu działania Q2, prefill umożliwia szybszą reakcje.
-
Użytkownik
Ogier

Napisał
Żuczek
Witam
juz po diagnozie.
PO PROSTU WYPIĄŁ SIĘ KABELEK I DOTYKAŁ CO JAKIŚ CZAS "MASY" POWODUJĄC ZAPALENIE SIĘ KONTROLKI ZUZYCIA KLOCKÓW HAMULCOWYCH....
ot prozaiczny powód.... musiałem gdzieś zawadzić o coś? może o muldę ze śniegu? i kabelek się wyrwał z kostki.
Patrząc od spodu na mocowanie tych przewodów, to nie zdziwię się, jak kolejna osoba urwie ten kabelek....
Klocki są w bardzo dobrej kondycji.
Pozdrawiam
-
Użytkownik
Romeo
Wczoraj padł Bluetooth w B&M. W sobotę wizyta w Pol-Carze.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

-
Użytkownik
Pirat drogowy
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)