-
Użytkownik
Ogier

Napisał
sebott
Gdy moje Grande Punto było na jakiejś wizycie w ramach gwarancji, też nigdy mi nie umyli auta (Carserwis w Warszawie). Ba, oddawali nawet bardziej uwalone - plastiki w środku upieprzone buciorami, pełno piachu na dywanikach, etc. Bardzo żałuję, że nie umiem wystarczająco stanowczo walczyć "o swoje"...
poprzednio jak miałem Nissana Qashqai - zawsze po wizycie serwisowej auto było umyte (Yama Bydgoszcz).
btw. dziwie sie, że w Autexie nie umyli Tobie-Lutraki Mito....
-
29-12-2011 16:58 # ADS
Akwizytorka
-
Miss Alfaholicy 2011
Alfa i Omega

Napisał
adadzio
poprzednio jak miałem Nissana Qashqai - zawsze po wizycie serwisowej auto było umyte (Yama Bydgoszcz).
btw. dziwie sie, że w Autexie nie umyli Tobie-Lutraki
Mito....
Witam kolegę z Bydgoszczy, parę dni temu widziałam czarną Julkę w centrum, może to byłeś TY...? Jechałam wówczas pożyczonym w związku z czym nie machałam.
Nie dość, że nie umyli to nie wiem po jakiego wała wyciągali wycieraczkę po stronie kierowcy. W trakcie jazdy coś zaczęło podchodzić mi pod pedały; okazał się,że to wycieraczka, która nie była przymocowana do podłoża.
Bardzo duży plus w chwili kontaktu z infolinią Alfy. Laweta zawitała w 30 minut.
Serwis ble....rozumiem, nie umyć, bo mają masę roboty, ale usterka usterką, zarobili też na mnie - wymieniałam olej. No, ale cóż....ważne, że autko śmiga.

Napisał
Maciek-156
A co było przyczyną kłopotów? Jesli odłączany jest akumulator to system S&S nie działa przez pewien czas, a właściwie dystans, ale to panowie z serwisu powinni wiedzieć....
Co było, otóż, został wymieniony examiner, popsuty był przekaźnik główny, który unieruchomił samochód.
-
Moderator
Romeo
Egzaminer to raczej nie był wymieniony, a co najwyżej auto było podpięte do egzaminera i testowane, a i o "przekaźniku głównym" nie słyszałem - coś ci chyba panowie z serwisu naściemniali
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
-
Miss Alfaholicy 2011
Alfa i Omega

Napisał
Maciek-156
Egzaminer to raczej nie był wymieniony, a co najwyżej auto było podpięte do egzaminera i testowane, a i o "przekaźniku głównym" nie słyszałem - coś ci chyba panowie z serwisu naściemniali
Taki mam zapis w fakturze.
-
Moderator
Romeo
No coś musieli napisać...
AR156 1.6TS 2000
-
Miss Alfaholicy 2011
Alfa i Omega

Napisał
Maciek-156
No coś musieli napisać...
Co sugerujesz?
Tak si składa, że jedno naprawili a coś innego popsuli.
Samochodem nie da się jechać powyżej 110 km/h, wyprzedzanie masakra, auto trzęsie się.
Na dodatek na tej samej trasie spalił 10,9 l a nie jak ma to zawsze miejsce 5,6 l , co to może byc?
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Maciek-156
o "przekaźniku głównym" nie słyszałem
Faktycznie jest coś takiego(wg tłumaczenia "przekaźnik główny kontroli silnika" czy coś takiego-jest zabezpieczone bezpiecznikiem, jego obwód wykorzystałem do "unieruchamiacza" auta. Odłączenie powoduje gaśnięcie silnika i przypadkowe wywalanie błędów (u mnie przeważnie ASR/VDC).
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
Lutraki
Co sugerujesz?
Tak si składa, że jedno naprawili a coś innego popsuli.
Samochodem nie da się jechać powyżej 110 km/h, wyprzedzanie masakra, auto trzęsie się.
Na dodatek na tej samej trasie spalił 10,9 l a nie jak ma to zawsze miejsce 5,6 l , co to może byc?
Nie najlepiej to wróży. Wysokie zużycie paliwa, drgania to jakby świeca nie paliła. Lub problem z układem rozrządu, zapłonu, zasilania.
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 01-01-2012 o 14:52
-
Miss Alfaholicy 2011
Alfa i Omega

Napisał
metan
Faktycznie jest coś takiego(wg tłumaczenia "przekaźnik główny kontroli
silnika" czy coś takiego-jest zabezpieczone bezpiecznikiem, jego obwód wykorzystałem do "unieruchamiacza" auta. Odłączenie powoduje gaśnięcie
silnika i przypadkowe wywalanie błędów (u mnie przeważnie ASR/VDC).
Czyli panowie nie ściemniali.

Napisał
lechtak
Nie najlepiej to wróży. Wysokie zużycie paliwa, drgania to jakby świeca nie paliła. Lub problem z układem
rozrządu, zapłonu, zasilania.
Brzmi bardzo poważnie. Jutro dzwonie do serwisu, we wtorek zostawiam auto.
-
Moderator
Romeo

Napisał
Lutraki
...Samochodem nie da się jechać powyżej 110 km/h, wyprzedzanie masakra, auto trzęsie się.
Przyczyn może być wiele od uszkodzonej sondy lambda, albo przepływomierza zaczynając, po banalne może czegoś nie podłączyli... Tak czy inaczej bez podpięcia pod egzaminer własnie się nie obejdzie
AR156 1.6TS 2000
-
Podziękowanie za post / Lubi to
Zakładki