Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale MiTo/Giulietta - Forum poświęcone najnowszym modelom: Alfa Romeo MiTo (produkowane od 2008) oraz Alfa Romeo Giulietta (produkowana od 2010r). W 2012 do tego działu dołączy jeszcze Alfa Romeo Giulia. Nowe Alfy zasilają silniki benzynowe: 1.4 MPi, Turbo, MultiAir, MultiAir Turbo, 1.75 TBi oraz diesla: 1.3 JTDm, JTDm-2, 1.6 JTDm-2, 2.0 JTDm.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 18 h 18 m

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Rura zastępująca katalizator Ragazzon 55.0196.00 960,00zł. Sportowy wydech catback RAGAZZON 50.0304.60 + 55.0198.00 3250,00zł http://www.tuning-sklep.com.pl/rezul...wyrazenie=alfa Katalizator z sondą Lambda Ragazzon jest dosyć drogi, kosztuje okolo 3800,00zł Ja natomiast metalowy katalizator kupiłem tu http://www.polonez-kat.com.pl/sklep/...c-8_11_35.html cena 750,00zł, wspawałem w rurę, a sonda kontrolna pasuje od AR 156 GTA ( przewód 145 cm)Bosch za 250,00zł całkowity koszt około 1000,00zł Suma Sumarum kompletny układ kosztował około 5250,00zł
    Przy takim zestawie napewno i bez wirusa masz już przyrost mocy.. założyłeś konkretny wydech..

Co do ceny to tyle kosztują takie zabawy niestety.. sam mam za sobą właśnie zrobienie kompletnego wydechu z kwasówki.. no i wyniosło mnie to podobną sumę.. i dźwiękowo również.. porównywalnie..

Dobra robota ;D
    Pozdrawiam Kuba

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar pafka
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera 1750 TBi
    Czas spędzony na forum
    37 d 22 h 49 m

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    Żadne przeróbki, choćby w ASO nie wchodzą w grę?
    Jeżeli byś przytargał do ASO swoje części, i zamontowane by zostały w ASO to prawdopodobnie z gwarancją by nie było problemu. Przynajmniej jeśli chodzi o sam wydech, bo nie wiem jak to by było z katalizatorem, z lambdą...

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Mnie ten Ragazzon nie siedzi... Dźwiękowo najlepiej wypada chyba Remus:
    http://www.youtube.com/watch?v=U00jX9MIlD8
    Po takich filmikach na youtube ciężko wyrokować co jaki ma dźwięk w rzeczywistości, ale jeśli chodzi o Alfy z nowszymi, niewielkimi silnikami benzynowymi, to mi najbardziej pasuje dźwięk Supersprinta - niestety słyszany właśnie tylko na youtube. Natomiast co do Remusa, to miałem w swoim poprzednim aucie, i brzmiał naprawdę świetnie. Przy nim mój seryjny wydech w Brerze brzmi wprost żałośnie...
    A ten Ragazzon, jak by nie brzmiał, to i tak jest pod tym względem dużo lepiej niż w serii. Ciekawe co po kolejnych modach pokaże hamownia...

210 KM @ 5416 Rpm, 344 Nm @ 2823 Rpm
    Brera. Puro spirito Alfa.

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    czerwone :)
    Czas spędzony na forum
    40 d 14 h 31 m

Domyślnie

Supersprint nie różni się istotnie od serii - jest nieco bardziej basowy (mówimy tu o tłumiku końcowym tylko). W przypadku MultiAira na kolana nie powala. U Yonasha (ma Brerę V6) wywołał tylko śmiech .
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Użytkownik Romeo Avatar pafka
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera 1750 TBi
    Czas spędzony na forum
    37 d 22 h 49 m

Domyślnie

Supersprint nie różni się istotnie od serii - jest nieco bardziej basowy (mówimy tu o tłumiku końcowym tylko).
    Głównie o ten bas chodzi, i sądzę, że jednak w porównaniu do serii jest różnica, tylko mam wątpliwości czy ta różnica jest warta powiedzmy tych 4-5 tys PLN-ów, hehe. Choć pewnie jak bym miał nadmiar zbędnej gotówki to bym się skusił, ale chyba raczej na indywidualnie dobranego MG Motorsporta
    Porównując na youtube dźwięk Ragazzona i Supersprinta to bardziej mi pasuje Supersprint, ale to zwłaszcza u Noviteca - czyli tam zmiany pewnie nie dotyczyły tylko tłumika końcowego...
    U kolegi lechtaka ten Ragazzon jeszcze inaczej brzmi niż na innych filmikach - najlepiej by to było ocenić na żywo.

W przypadku MultiAira na kolana nie powala.
    W ogóle za bardzo nie wiem o co chodzi z tymi nowymi silnikami, że nawet sportowy wydech nie brzmi tak jak powinien. Ten Remus w Julce też mnie nie przekonuje - w mojej poczciwej Tigrze brzmiał o wiele lepiej, a miałem tam tylko ten tłumik końcowy Remusa i nic więcej.

U Yonasha (ma Brerę V6) wywołał tylko śmiech
    No bo co by złego nie mówić o tym silniku Holdena, to dźwięk on ma, i żadna czterocylindrowa pierdziawka nawet ze sportowym wydechem nie będzie przy nim pod tym względem wyglądała poważnie

210 KM @ 5416 Rpm, 344 Nm @ 2823 Rpm
    Brera. Puro spirito Alfa.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 MA
    Czas spędzony na forum
    1 d 10 h 59 m

Domyślnie

Tylko jesteście pewni, że po zmianie wydechu i to na dość konkretny (bez wirusa) będzie jakakolwiek poprawa? Zdarzają się przypadki, że wręcz osiągi się pogarszają.

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    czerwone :)
    Czas spędzony na forum
    40 d 14 h 31 m

Domyślnie

Ja wymieniałem wydech głównie dla efektu wizualnego (2 rury z tyłu) i trochę dźwiękowego. Te założenia Supersprint spełnia w 100% .
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Użytkownik Rowerzysta Pokaż na mapie Avatar Arkadius
    Mieszka w
    Płock, Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4MA
    Czas spędzony na forum
    3 d 7 h 4 m

9. Thanks Geordie thanked for this post
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta QV
    Czas spędzony na forum
    6 d 31 m

Domyślnie

Generalnie można zwiększyć efekt ( bardziej basowy) zastępując rurę z katalizatorem, rurą N - grupową. Dźwięk jest basowy od samego dołu. Jednak jak dla mnie zbyt głośny, dlatego wyciszyłem go montując katalizator. Zapomniałem dodać że w pierwszej części filmu silnik pracował w trybie 'D w drugiej części w trybie N, wyraźnie słychać różnice.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)