Przy takim zestawie napewno i bez wirusa masz już przyrost mocy.. założyłeś konkretny wydech..
Co do ceny to tyle kosztują takie zabawy niestety.. sam mam za sobą właśnie zrobienie kompletnego wydechu z kwasówki.. no i wyniosło mnie to podobną sumę.. i dźwiękowo również.. porównywalnie..
Dobra robota ;D![]()

Jeżeli byś przytargał do ASO swoje części, i zamontowane by zostały w ASO to prawdopodobnie z gwarancją by nie było problemu. Przynajmniej jeśli chodzi o sam wydech, bo nie wiem jak to by było z katalizatorem, z lambdą...
---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
Po takich filmikach na youtube ciężko wyrokować co jaki ma dźwięk w rzeczywistości, ale jeśli chodzi o Alfy z nowszymi, niewielkimi silnikami benzynowymi, to mi najbardziej pasuje dźwięk Supersprinta - niestety słyszany właśnie tylko na youtube. Natomiast co do Remusa, to miałem w swoim poprzednim aucie, i brzmiał naprawdę świetnie. Przy nim mój seryjny wydech w Brerze brzmi wprost żałośnie...
A ten Ragazzon, jak by nie brzmiał, to i tak jest pod tym względem dużo lepiej niż w serii. Ciekawe co po kolejnych modach pokaże hamownia...

Supersprint nie różni się istotnie od serii - jest nieco bardziej basowy (mówimy tu o tłumiku końcowym tylko). W przypadku MultiAira na kolana nie powala. U Yonasha (ma Brerę V6) wywołał tylko śmiech.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Głównie o ten bas chodzi, i sądzę, że jednak w porównaniu do serii jest różnica, tylko mam wątpliwości czy ta różnica jest warta powiedzmy tych 4-5 tys PLN-ów, hehe. Choć pewnie jak bym miał nadmiar zbędnej gotówki to bym się skusił, ale chyba raczej na indywidualnie dobranego MG Motorsporta
Porównując na youtube dźwięk Ragazzona i Supersprinta to bardziej mi pasuje Supersprint, ale to zwłaszcza u Noviteca - czyli tam zmiany pewnie nie dotyczyły tylko tłumika końcowego...
U kolegi lechtaka ten Ragazzon jeszcze inaczej brzmi niż na innych filmikach - najlepiej by to było ocenić na żywo.
W ogóle za bardzo nie wiem o co chodzi z tymi nowymi silnikami, że nawet sportowy wydech nie brzmi tak jak powinien. Ten Remus w Julce też mnie nie przekonuje - w mojej poczciwej Tigrze brzmiał o wiele lepiej, a miałem tam tylko ten tłumik końcowy Remusa i nic więcej.
No bo co by złego nie mówić o tym silniku Holdena, to dźwięk on ma, i żadna czterocylindrowa pierdziawka nawet ze sportowym wydechem nie będzie przy nim pod tym względem wyglądała poważnie![]()

Tylko jesteście pewni, że po zmianie wydechu i to na dość konkretny (bez wirusa) będzie jakakolwiek poprawa? Zdarzają się przypadki, że wręcz osiągi się pogarszają.

Ja wymieniałem wydech głównie dla efektu wizualnego (2 rury z tyłu) i trochę dźwiękowego. Te założenia Supersprint spełnia w 100%.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

@Geordie
Tuning a gwarancja.
Geordie thanked for this post

Generalnie można zwiększyć efekt ( bardziej basowy) zastępując rurę z katalizatorem, rurą N - grupową. Dźwięk jest basowy od samego dołu. Jednak jak dla mnie zbyt głośny, dlatego wyciszyłem go montując katalizator. Zapomniałem dodać że w pierwszej części filmu silnik pracował w trybie 'D w drugiej części w trybie N, wyraźnie słychać różnice.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki