Czy ktos z was orientował sie jak wygląda opcja przedłużenia gwarancji o 1, 2 3lata???
Chodzi o ceny i ewentualne limity...
Czy ktos z was orientował sie jak wygląda opcja przedłużenia gwarancji o 1, 2 3lata???
Chodzi o ceny i ewentualne limity...
Był tu kiedyś taki temat poruszany - wniosek był taki że najzwyczajniej się nie opłaca przedłużać
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
jesli dobrze pamietam, to byly kwoty raczej u7-15 tys. zlotych...
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
Wczoraj widziałem reklamę G - nowa z pięcioletnią gwarancją.![]()
Biorąc pod uwage cene którą kolega napisał (nawet do 15 000) to się opłaca sprzedać i kupić nową z 5 letnią gwarancją![]()
motor sports can be expressed in one single letter///M
bylo o tym kiedys na forum, ta gwarancja to de facto ubezpieczenie.
ceny, zadzwon do aso i zapytaj
http://fiat.fgacapital.pl/index.php/...uona-gwarancja
a reklama julki z 5 letnia gwarancja fajna![]()
Ale ta pięcioletnia gwarancja to standard dawany przez producenta, czy opcja u dealera, który ci to po prostu sfinansuje z upustu (którego nie da)? Jakby to był standard, to ciekawie, bo to te dwuletnie gwarancje to trochę bieda, a że prawie wszyscy producenci dają podobne, to niewielu czuje potrzebę konkurowania na tym polu.
Inna sprawa, że osobiście uważam, że nic wielkiego (za te kilkanaście tysięcy zł) w aucie w miarę rozsądnie eksploatowanym się do 5 lat i 100 tys. nie wydarzy, więc też rozszerzenia bym nie kupował.
Czy ktoś może podać źródło skąd wziął te kilkanaście tysięcy za przedłużoną gwarancję? Ja kiedy szykowałem się do kupna rozmawiałem z dilerem i on coś wspomniał o przedłużonej gwarancji, ale wtedy to nie była dla mnie priorytetowa informacja, więc tematu nie drążyłem. Kwota jaka wtedy padła przy przedłużeniu gwarancji o 3 lata wynosiła chyba 3 lub 4 tysiące.
No własnie słyszałem o problemach z turbinami i kosztach jakie trzeba ponieść przy 170KM benzyniakach
Póki co o QV 235KM nic nie słyszałem zlego....
Ale tak sie zastanawiam bo zostało mi 2 tyg gwarancji :]