Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale MiTo/Giulietta - Forum poświęcone najnowszym modelom: Alfa Romeo MiTo (produkowane od 2008) oraz Alfa Romeo Giulietta (produkowana od 2010r). W 2012 do tego działu dołączy jeszcze Alfa Romeo Giulia. Nowe Alfy zasilają silniki benzynowe: 1.4 MPi, Turbo, MultiAir, MultiAir Turbo, 1.75 TBi oraz diesla: 1.3 JTDm, JTDm-2, 1.6 JTDm-2, 2.0 JTDm.
    MacIntosh
    Gość

Domyślnie

chcecie mnie zniechęcić do karty)? Ale, jak zakupię 159 to co mam powiedzieć? proszę Pana ale ja chcę kluczyk)?
    Trzeba iść do przodu, nowocześnie. W działe 145/146 jakiś gośc pisze, ze się zakopał na polnej drodze, bo tak go poprowadziła nawigacja i coś sobie urwał... No co, chłopak idzie z duchem czasu: mapy precz, wyobraźnia precz, myślenie precz, jest nawigacja. Jest nowoczesny.
    Ja też tak chcę. Będe miał kartę, wsiądę, wsunę, potem przycisk i dziewczyny sikają w pory: jakiś Ty nowoczesny....))) A że coś tam się złamie.... Dealer dodaje dwuletnie pełne assistance na całą Europę. No to spoko: Panowie, karta się ułamała, prosze przywieźć nową, już, już, migusiem

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    czerwone :)
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    40 d 14 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał MacIntosh Zobacz post
    a karty bankomatowe, paliwowe, jakies karty rabatowe, a nawet nowe dowody osobiste też łamiecie w kieszeniach))?
    Ludzie, bez przesady. Kluczyk upadnie ci na bruk albo beton i masz z głowy układy immo w środku.
    Te karty noszę w portfelu. A i tak uważam, że jest ich za dużo. Po co jeszcze następna od samochodu do targania.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Użytkownik Pirat drogowy Avatar r0bertos
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportpack SW 2001 Alfa Rosso
    Czas spędzony na forum
    3 d 5 h 4 m

Domyślnie

Cytat Napisał MacIntosh Zobacz post
    No to spoko: Panowie, karta się ułamała, prosze przywieźć nową, już, już, migusiem
    Żebyś się kolego nie zdziwil
    Alfa Romeo 155 1.7 TS "Nero"
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD "Proteo Rosso"
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW "Alfa Rosso"

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 15 m

Domyślnie

Ciekaw jestem kiedy ją dorwie w swoje długie ręce Jurek Klakson (Jeremy Clarkson). Podejrzewam, że będzie się czepiał jej niezbyt rewolucjonizującego wyglądu ale czytając opinię o tym aucie w internetowym wydaniu TopGear (http://www.topgear.com/uk/photos/alf...rive?imageNo=0 - nie wiem czy już było ale podaję w razie potrzeby) można się napawać optymizmem bo znani z ciętego języka i wydawania krytycznych opinii Anglicy praktycznie tylko wychwalają nowy model AR.

Swoją drogą porównałem sobie dane techniczne Golfa GTi o raz Giulliett'y 1,8Tbi i wychodzi na to, że Julka ma dużo lepszą specyfikację techniczną choć jest cięższa od Golfa o około 80 kg! Mam nadzieję, że zrobią porównanie tych dwóch aut na torze TopGear.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Czas spędzony na forum
    19 d 6 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Czyżby z autopsji....?
    Mam znajomego serwismana z ASO i podczas konfigurowania auta doradzał mi co można dobrać z opcji a czego się wystrzegać .Między innymi zakazał mi brać ten system a także szerokim łukiem omijać bezstopniowy automat Multitronic .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

MacIntosh
    Gość

Domyślnie

automaty w ogóle należy omijać... a już szczególnie selespeed, takies tiptroniki, wymysły oszalałych recjonalizatorów

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    czerwone :)
    Czas spędzony na forum
    40 d 14 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Mam znajomego serwismana z ASO i podczas konfigurowania auta doradzał mi co można dobrać z opcji a czego się wystrzegać .Między innymi zakazał mi brać ten system a także szerokim łukiem omijać bezstopniowy automat Multitronic .
    A znasz jakiegoś gościa z ASO AR, tak na przyszłość?
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Czas spędzony na forum
    19 d 6 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    A znasz jakiegoś gościa z ASO AR, tak na przyszłość?
    Znam tego ,który opiekował się moimi Alfami ,ale nie na stopie koleżeńskiej .
    Natomiast tu na forum mamy bodajże kolegę z poznańskiego ASO Alfy
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Romeo Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI
    Czas spędzony na forum
    8 d 7 m

Domyślnie

Kluczyk jest jakoś bardziej "stylowy",szczególnie ten w kształcie scudetto choć to odmiana fiatowskiego "scyzoryka". A karta przypomina tandetę(miałem okazję używac Renault). A ja uwielbiam moment kiedy wkladam kluczyk przekręcam w pierwsze położenie a auto macha do mnie wskazówkami.Co do awaryjności to pewnie jedna albo kilka firm robia te systemy a firmy samochodowe tylko to wkładają. Ale można to przeciez polączyć jak ktos bardzo chce mieć guzik. Zrobic kluczyk i przycisk start stop-to da sie nawet samemu.
    Poza tym przeczytajcie to:
    http://motoryzacja.interia.pl/hity_d...uczyku,1476141
    Ostatnio edytowane przez metan ; 10-05-2010 o 17:30

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 14 m

Domyślnie

Gdzie się podziały te zgrabne Alfy, przy których niemieckie auta wyglądały jak czołgi?

Aaaaa. Chyba (nie znam niemieckiego) Alfa wygrała w teście Auto Bild z BMW 1: http://translate.google.pl/translate...giulietta.html
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 10-05-2010 o 20:48

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)