Przeginacie![]()
Tak odczuwam jakby co poniektórzy już na siłę szukali argumentów przemawiających na niekorzyść tej biednej Gulietty... perfekcjoniści
A może te wszystkie fotki nowej Alfy, podobieństwa do innych aut to przedpremierowa ściema markitingowa - istnieje na to szansa choć marna - Dowód ??
Oglądałem fotkę tyłu autka, i zacząłem się zastanawiać w jaki sposób będzie otwierana klapa tylnia ??...automatycznie?? W zderzaku na fotkach nie ma żadnego "wcięcia/wgłębienia" na dłoń, a przecież klienci nie będą chyba na siłę pakować paluchów między zderzak a klapę w celu jej podniesienia....
Czyżby małe niedopatrzenie?? może to i śmieszna uwaga ale doczepić się można prawda??
Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 27-12-2009 o 18:04
otwierana bedzie jak w mito bravo po nacisnieniu na znaczek kalapa odskoczy a ty caly szczesliwy jak prawdziwy alfista wlozysz lapy miedzy brudna klape a zderzakps to dziwne zacyzna mi sie podobac wnetrze tej nowej niuni;D

Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

W 147 właśnie tak jest. Tyle ,że po otwarciu zamka,klapa praktycznie nie odskakuje, i gdyby nie wcięcie w zderzaku to bym jej porostu nie podniósł.
Zobaczyłem ,że w gulieccie wcięcia nie ma,to się czepiłem tej błahostki... ale skoro kalpa po otwarciu odskakuje na tyle ,że można wpakować pod nią palce to jest ok.Ale powinni tam zrobić mechanizm który sam otwiera i unosi klapę do góry. Mała rzecz a cieszy.

W 156 sportwagon też tak jest że klapa odskakuje i trzeba włożyć rękę między klape a zderzak.
a więc porównajmy sobie Giulietta | Golf 6 | Astra
wystarczy sobie porównać i zadać pytanie czy Giulietta jest naprawdę taka zła? Golf wygląda jak kupa. Astra ma prawie identyczną linię ale jakoś w Alfie to wszystko jest lepiej skomponowane. Wnętrze też nie jest złe, w Astrze przytłacza ta ilość klawiszy i same proporcje deski.
Jeżeli chodzi parametry techniczne to
Rozstaw osi (Alfa,vw,opel) - 2630,2578,2686
Pojemność bagażnika - 350,350,370
Moc silnika 1.4 Turbo - 120,122,140
rywale wypadają nieco lepiej a zwłaszcza Astra. Ale jeżeli weźmiemy 1.4 TB MultiAir i jego 170 KM to opel i vw zostają w tyle. Pytanie tylko co liczy się dla potencjalnego klienta.
Ostatnio edytowane przez cin_ek ; 28-12-2009 o 13:16

i to porównanie daje dopiero obraz ze Gulietta wyglada bardzo dobrze na tle konkurencji.
Dopiero teraz mam okazje zobaczyc golfa 6, i kupa niemiłosierna![]()
Premium.
Alfa tu nie pasuje. To nie jej towarzystwo.
Lepiej porównać do Audi A3 (choć to leciwe już auto). BMW 1 i o zgrozo, Mercedesa A/B.
To jest (lub powinna być) prawdziwa konkurencja dla Giulietty.
Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"

mercedes a/b ? Przcieez to ni jak nie sa kompakty
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki