Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale MiTo/Giulietta - Forum poświęcone najnowszym modelom: Alfa Romeo MiTo (produkowane od 2008) oraz Alfa Romeo Giulietta (produkowana od 2010r). W 2012 do tego działu dołączy jeszcze Alfa Romeo Giulia. Nowe Alfy zasilają silniki benzynowe: 1.4 MPi, Turbo, MultiAir, MultiAir Turbo, 1.75 TBi oraz diesla: 1.3 JTDm, JTDm-2, 1.6 JTDm-2, 2.0 JTDm.
Moderator Romeo

Napisał
75andrew155 
...
tylko jeden szczegół mnie denerwował (mała widoczność przy manewrowaniu do tyłu)
Szyba tylna malutka ale lusterka boczne jak w dostawdczaku (w porównaniu do AR156)
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
Maciek-156 
lusterka boczne jak w dostawdczaku
Te same co w 159 i MiTo.
Użytkownik Ogier

Napisał
Maciek-156 
Szyba tylna malutka ale lusterka boczne jak w dostawdczaku (w porównaniu do AR156)
moje wrazenie gdy wsiadlem do Julki - ale male lusterka ...
Użytkownik Romeo
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
dakoolk 
odradzają diesle z DPFem do
jazdy po mieście, bo w takiej konfiguracji to autko więcej stoi w warsztacie niż na parkingu (wymiana
oleju co 5-6 tys. km zamiast np. 30 tys.)

Święte słowa. W rodzince mamy auto z Dieslem i DPF-em - To jakiś koszmarny sen
Moderator Romeo

Napisał
Maciek-156 
Powiem uczciwie, nie wiedziałem na co patrzeć cofając do tyłu bo na co nie spojrzałem to nic nie widziałem
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Redaktor Romeo

Wątek zamknięty z powodu następnego OT. Otworze, jak ochłoniecie
-----------------------
Po dwudniowej przerwie, wątek otwarty
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 03-09-2010 o 21:14
Użytkownik Romeo

Wracając do jazd testowych.
FAP to jest jakaś kpina.
2 tygodnie temu wypełniłem u nich formularz, gdzie zamieściłem informacje kiedy i gdzie chcę pojeździć autkiem.
Na drugi dzień oddzwonili i niby ustalili datę na piątek godz 14.00
Na całe szczęście jednak zadzwoniłem dzień wcześniej do ASO gdzie miałem umówioną jazdę.
Jakiś koleś powiedział mi, że nie mam żadnej jazdy umówionej i jutro to nie będzie możliwe, ponieważ Julka będzie w objazdach.
Żałosne. Jak tak traktują potencjalnego klienta to ja się nie dziwię, że później taka niska sprzedaż jest.
Użytkownik Rowerzysta

Napisał
plancior 
Wracając do jazd testowych.
Żałosne. Jak tak traktują potencjalnego klienta to ja się nie dziwię, że później taka niska sprzedaż jest.
Na Alfę trzeba zasłużyć prawie jak na Ferrari. To się nie zmieniło od dawna. Ta marka jest wyjątkowa ;-)
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta

Podoba mi się reklama Giulietty. "Jestem Giulietta"
. Albo bez serca bylibyśmy tylko maszynami.
Nawiązanie do emocji jak w starych reklamach Alfy.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)