No widzisz... A na forum są aktualni użytkownicy Corolli (), którzy chcą zostać Alfistami, kupując "ostatnią prawdziwą Alfę Romeo", czyli 159
.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Przekonałeś mnie do Julki .Dzięki za szybka ,prostą i logiczną analizę.
Ps.Też użytkowałem ponad 25 samochodów bardzo różnych segmentów(od 126 do BMW 745-prawie nowe),ale niewiem dlaczego jedno miejsce w moim garażu od dziesięciu lat zarezerwowane jest dla kolejnych AR.

Co nie zmiania faktu że osobiście za wzór kompaktu pod względem prowadzenia jak i wykonania uważam idealnie wyważone E87 (może tez już leciwe jak na dzisiejsze czasy ale dobrze zachowało się przez tyle lat i potrafi się bez wstydu równać z dzisiejszymi produkcjami konkurencji - choć prawda że deskę rozdzielczą trzeba wcześniej czy później zdemontować i podkleić filc tu i ówdzie jeśli ma się chorobę natręctw jak ja)
Ale to tylko moja opinia wynikająca z mojego bagażu doświadczeń
![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 01-07-2011 o 15:10

Pamietam, jak dawno temu przegladalem to forum i w stosunku do 159 mówiono, ze to nie jest już prawdziwa Alfa. Teraz już jest - miano nieprawdziwej alfy spadło na Julke. Na szczęście idac tym tokiem myślenia jak wyjdzie jakiś nowy model to wtedy pewnie Julka będzie uważana za ostatnia prawdziwa alfe :-) Jest wiec światełko w tunelu :-)
Giulietta 1,4 TB Mair 170 KM
166 2,4 JTD 140 KM

Cóż, siostra ma E87. Bardzo fajnie zestrojone autko, ale jazda nim zimą to okrutna udręka... A jak u nas działają służby drogowe, wie każdy. W związku z czym przez prawie pół roku jest to samochód mało praktyczny
. W kwestii estetyki się łaskawie nie wypowiadam
. Chociaż jakiekolwiek porównania do A3 uważam za wybitnie niestosowne.
kgv166, myślę, że w tym, co piszesz jest jakieś 99% prawdy. Jeden procent zostawmy fanklubowi "75 była ostatnią prawdziwą Alfą Romeo"
.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Ale jaka daje radość gdy że tak powiem "nauczysz się go" uwierz
Troszkę odstawała od starszych braci - w F20 będzie sporo lepiej ... choć oczywiście trzeba "lubić" design by BMW
Też uważam to za obrazę E87Nie porównamy tego auta do Golfa... nawet pod płaszczem z Ingolstadt
Koniec OT bo nas moderator op....li![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 01-07-2011 o 15:22
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki