Ostatnio edytowane przez Tuti ; 28-10-2010 o 20:17
Dokładnie,poczekajmy na oficjalne fotki.Te mało pokazują i nie są za bardzo czytelne.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
A ja uważam że będzie ZAJE.....STA![]()
![]()
![]()
Szczególnie w głębokiej perłowej czerni![]()
![]()
A tu taką Fotke znalazlem w swoich zbiorach :wink:
Poczekamy zobaczymy, ciekawie zapowiada sie paleta silnikow bedzie bogatszy wybor w benzynie i w dieslach, bo 147 w benzynie nie oferuje nic ciekawego, diesle 16V to najlepsze silniki jakie mozna teraz zamowic do tego modelu. Szykuja sie nowe 1,6 jts w dwoch wersjach mocy i 1,9 jts 160 KM ktory moze sie ladnie sprawdzic w tym modelu i ma byc tez 2,2 jts.
Chodza plotki ze Alfa szykuje oprocz 149 jeszcze jeden model, mniejszy, zbudowany na bazie nowego Punto. Pozyjemy zobaczymy, poki co nic oficjalnie nie wiadomo.
eee a gdyby włozyli tak jakies 2.5 litra :twisted: ... no mówimy o gabaraytach seicento :mrgreen: to by wymiatało, no tylko napęd na dwie osie by sie wtedy przydał :mrgreen:
noale puki co czeakamy na premiere :roll:
pozdrawiam
yyyy no a czemu sa dwa tematy na temat tej samej alfy???![]()
a tu widzimy ze jednak gabaryty seicento to to raczej nie są :wink:
noale całkiem sympatycznie sie prezentuje.
a te lampy podchodzą mi pod ... Porche jaksię nnie myle to Cayman czy jakos tak ten jeep :wink:
jak uważacie?
pozdrawiam
No taaaaaa... v6,napęd na cztery łapy w takim maleństwu,to by było miejsca w pytę.Tylko się pytam gdzie tą sławetną parasolkę AR by wsadzili by zrobić zdjęcia do folderu,chyba tylko na dachu....,albo by zaproponowali siateczkę podwieszaną do sufitu.BOMBA już czekam!
Alfa na bazie nowego Punto to nie jest taki zly pomysl jak na bazie Tipo.
Sztywnosc tej podlogi pozwala spokojnie wkladac 200 konne silniki, czego nie da sie powiedziec o starej podlodze 2540 mm. Poza tym w wiekszosci Europy i tak najlepiej beda sie sprzedawac silniki jtd,a w planach jest poszerzenie oferty o nowe 1,6 jtd.
Bez obaw moze linia nadwozia byc podobna, ale podwoziowo to z pewnoscia bedzie Alfa i silniki znajda sie i dla normalnych uzytkownikow drog i dla Alfistow.
A zobaczcie na Seaty :roll: szczegolnie na najnowszego Leona ludzie ewidentnie go mylą z Alfą!!!!!
Przyklad z zycia wziety: w poniedzialek wracam z Radomia z koleżanką, nagle coś czarnego wyprzedza nas, juz nie bede mowil w jaki sposob, ale dla mnie ten kierowca nie powinien miec prawa jazdy :? po czym koleżanka pyta mnie czy to nie był jakis nowy model 147......