• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Brera] Brera 2.4 - mój batmobil

jestem jeszcze przed zakupem kasku to sobie zrobię uchwyt. Na razie jeżdżę na pożyczonym

sprzęt godny tylko gdzie Ty to serwisował będziesz :D

To jest akurat najmniejsze zmartwienie :) Przecież to zwykły motor :)

a co to serwisować, prosty silnik i osprzęt.
Ludzie zatrzymali się w czasie kiedy zrobienie rozrządu w Duce kosztowało 1500zł.
Także rozwieje Wasze wątpliwości, teraz taki zabieg kosztuje 150zł + części.
A co do serwisowania to kupuje sprzęty które nie wymagają serwisowania. Brera robi ledwo 10k rocznie to nawet nie zdąży się zepsuć. Moto to tylko nad morze i z powrotem, tudzież wokół komina polatać.

w weekend Alfinka wróciła z małej akcji serwisowej :)
byłem zagorzałym fanem "oryginalności" i takie rzeczy jak usunięcie DPF, całkowite zaślepienie EGR nie wchodziły w gre... no ale pora dorosnąć i przestać lać Tutelę do spryskiwaczy :)
w zeszłym miesiącu padł mi kolektor wydechowy (przedmuch przy 5 cylindrze) - standardowo poszły szpilki... więc zamówiłem części i mnie trochę poniosło... Auto przejechało 700km i odwiedziło Cinka gdzie mi zrobił
- przeróbkę kolektora ssącego
- nowy rozrząd
- wyciągnięcie praktycznie wsyzstkich szpilek (przy odkręcaniu padała jedna za drugą)
- planowanie kol. wydechowego
- dpf fizycznie out
- egr i dpf programowo
... miał być jeszcze remap ale sprzęgło się ślizgnęło i hamowanie w tym przypadku nie jest wskazane...czyli w grudniu ląduje nowy kompletny mechanizm sprzęgła, a w styczniu Alfina wróci żeby dodać jej trochę rumaków.

To narazie tyle, następny post to będą wykresy z hamowni :)

184095-brera_2_4_moj_batmobil-img_3098.jpg

Załączniki

• IMG_3098.jpg
    IMG_3098.jpg
    69.8 KB · Wyświetleń: 105
Amortyzatory
Powrót