• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Czarny charakter - 147 GTA Zeba

• Autor wątku Autor wątku zeb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

zeb

Nowy
Auto
AR 156 SW 1.9JTDm 170PS by CinSoft, Black AR 147 GTA
Długo szukałem drugiego auta i targały mną skrajności, chciałem mieć: AR 155, 159, GT, Brerę a na horyzoncie
jawiła się również Lancia Kappa Coupe (do której mam słabość). Całe wakacje jeździłem, oglądałem i wciąż wracałem z niczym.
Stwierdziłem w końcu, że kupię żonie model 147, najlepiej w dieslu i zamieściłem ogłoszenie...
Nurtowało mnie jednak pewne ogłoszenie wiszące mnóstwo czasu na tablicy, które nie zachęcało generalnie do oględzin.
Ale widziałem już igły, bezwypadki i inne wynalazki, więc stwierdziłem że dam jej szansę. Pojechałem raz, potem drugi...
a jak się skończyło widać poniżej :)

Ten spokojny wóz to:
Alfa Romeo 147 GTA: Rok produkcji 2004
Pojemność 3,2 V6 250KM ale to chyba każdy wie
wink.gif

Kolor: Nero 601
Data pierwszej rejestracji: 10/2004
Tapicerka: czarne skóry
Przebieg: 91tyś na liczniku (podobnie pokazuje FES) aczkolwiek do weryfikacji.

Auto na dzień dobry musi mieć zrobione parę rzeczy. Z najważniejszych:
wymiana:
-rozrządu
-łożyska tył
-kompresora klimy
-chłodnicy
-akumulatora
-wydechu

Do tego na pewno dojdzie kosmetyka lakieru.
Będę szukał dobrej firmy od detailingu, by powyciągali dziwne punktowe wgniotki z maski i dachu oraz
ogarnęli lakier bo jest w kiepskim stanie. Odmalować trzeba też zaciski, odświeżyć felgi, skórę i kilka drobniejszych rzeczy.

ufff na razie tyle...

ah_1.jpgah_2.jpgah_3.jpg

czytając historie twojej 156stki to ta bella będzie jedną z lepszych GTA na forum;] będę tu sobie z przyjemnością zaglądał:D szerokości i szybkości;p

jest przepiękna...:)życzę powodzenia...:)

Hm... SMOKED! :P
Sent from my Lumia 800 using Board Express

też chcę taką żonę...:)naszczęście ja swoją nadal szukam...:)może tak mi też się poszczęsci dla której samochód będzie czymś wyjątkowym a w szczególności alfa...inaczej być nie może...:)

Długo szukałem drugiego auta i targały mną skrajności, chciałem mieć...

A żona co chciała? :)
Troche do zrobienia ale będe czekał na fotki po skończonych pracach. Może być ciekawie. :)

Żonie zawsze podobała się czarna 147 przed liftem, mnie zawsze marzyło się Busso. Teraz obydwoje jesteśmy zadowoleni :)
Na razie jeździ 156 z dwóch powodów: GTA jest narowista :) i obniżona co najmniej o 30mm, jak nie 40. W tej chwili żeby
przejechać przez "policjanta" trzeba wyhamować do zera. W każdym innym przypadku obrywa miska. Najpierw oswoi 170 kucy,
potem przesiądzie się na więcej :)
Teraz trzeba ją ogarnąć (auto nie żonę :)). Czeka już kompletny rozrząd, świeży olej (Valvoline Racing VR1 5W50), filtry, chłodnica, wahacz.
Naprawiona już przetwornica xenonów. Szukam obecnie firmy, która wypiaskuje mi pokrywy, zaciski i je polakieruje. Przymierzam się
do wydechu z Inochi Motorsport, w poniedziałek jadę zobaczyć i posłuchać skończonego układu na Corsie A V6. W planach mam też Q2
i gwint, ale to jak już reszta będzie na tip top.

Oplowe v6 całkiem inaczej brzmi, słuchanie Corsy to jak porównywanie grania kaseciaka kasprzaka i sony, to i to kaseta, ale jednak sony gra lepiej :D

[edycja]

Przy okazji, gratuluję autka :) Zawsze o takim marzyłem :)

nie znam maniaka alfy który nie chciał by mieć w swoim garażu GTA!!!!

piekna alfa z pieknym serduchem .. more fotos !!!

btw daj jej jeszcze czarno biale znaczki i bedzie rasowo

Foto będzie jak tylko wróci z warsztatu. Obecnie ma zdjęty zderzak i lampy. Reflektory jadą w poniedziałek do regeneracji (polerka, uszczelnienie, nowa warstwa odbłyśnika). To kolejna rzecz nie uwzględniona na liście... No i jeszcze felgi na lato, zastanawiam się nad osiemnastkami jakie mi zostały, tylko jakiś inny kolor muszą mieć:
f40a8bff.jpg
2.JPG

szczerze oryginalne 17" o niebo lepiej wyglądają...;)

Gratuluje bryki :)

Wysyłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2

Super, że kolejna GTA będzie w klubie. Zrobisz drobne poprawki, zmiany i będziesz się cieszył z jazdy :)

Amortyzatory
Powrót