Grill obkleiłeś?![]()
vrrroooom.!
zapytaj jeśli potrzebujesz częściNOWE, paragon/faktura
telefon: 511 783 811
Oooo to mi gra, tylko ciekawość czy to samo mocowanie :/ pewnie nie, a jak nie to nie ma co się napalać i szukać egzotycznego z Crossa :/.
Temat adapterów znam, ale myślałem że może uda się plug&play bo tematu hamulców z Crossa nie znalem.
Zrobię małą AKTUALIZANCJĘ
W ostatnim tygodniu samochód przeszedł sporo wymian, zrobione zostało praktycznie całe zawieszenie na nówkę sztukę, wymienione zostały amortyzatory oraz sprężyny.
Zawieszenie tj. wahacze zostały "stare", niemniej w każdym z nich zostały zamontowane tuleje poliuretanowe koloru czerwonego czyli twardości 80 ShA.
Sprężyny to czarne H&R o stopniu obniżenia -30 mm, samochód wreszcie doczekał się gleby.
Amortyzatory Bilstein B8.
Całości operacji dowodził i praktycznie przeprowadził w 100% klubowicz Kamo. Wszystko zrobione porządnie, szybko i bez żadnych problemów. Nie było fuszerki w stylu "Panie, nie idzie trza ciąć! kupi se pan nowy łącznik/wahacz/obejme" oraz robienia na szybko pomijając kwestie poboczne jak np. przesmarowanie wielu elementów które może bezpośrednio nie dotyczyły pracy lecz mogły, i przydały się na przyszłość - chociażby śruby do ustawienia zbieżności.
Także śmiało polecam Kamila z całą odpowiedzialnością za to co piszę, jeśli ktoś ma możliwość dojechać pod Lublin to nie ma lepszego fachowca.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany jakimiś serwisem swojej Alfy to podam numer do niego: 785 972 826.
Po wszystkich wymianach pojechałem oczywiście na zbieżność, ustawiłem ją w zakładzie na Turystycznej, w Lublinie/pod Lublinem sam nie wiem.
Również dla zainteresowanych numer tel. : 606 605 605.
Gość zna się na rzeczy, robił długo ale porządnie aż do uzyskania 100% efektu.
Wyszło wszystko fajnie, samochodzik po ustawieniu i pomiarach wyszło że jeździ prosto, nie jest skoszony także tylko się cieszyć.
Chociaż lekko dziwi mnie to że kąty kół mam chyba większe niż w GTA, podobno tak jak w BMW.
Spec mówił że tak ma być i jest wszystko w jak najlepszym porządku i nawet lepiej.. z tego co pamiętam -3.5* a z przodu -1.5*.
Jak ktoś coś wie na ten temat to piszcie.
Jazda na tym zestawie jest całkiem inna niż wcześniej, co do twardości to już się zdążyłem przyzwyczaić do B6 przez ostatnie 2 lata, ale na glebie jeszcze nie jeździłem i Bilsteinie. Jest ok, chociaż szuram osłoną tam gdzie mam wrażenie że przejadę bez problemu, chociaż też nie ma strachu wtedy bo wiem że do miski jeszcze kawałeczek a osłona to ostatni gwizdek że "nie jedź dalej jak masz przed sobą coś wystającego jeszcze wyżej".
Sztywność i prowadzenie auta - jak po szynach jeśli jest równa droga. Na nierównościach nie ma lipy również, jest tak jak się spodziewałem i czego oczekiwałem czyli jest dobrze
.
Poniżej fotki po montażu:
Prześwity:
A tak wygląda samochodzik po tych wszystkich zmianach:

Super, genialna maszynka Qki!
No ładne inwestycje
Sam ostatnio kupiłem takie felgi![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki