• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] 1.9 JTD 8v

Shaqoo

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta QV
Witam wszystkich :)
Moją 147 nabyłem w październiku ubiegłego roku i nie miałem jakoś okazji się pochwalić ... ale jak wszyscy to i ja.
Model doskonale znany, 1.9 JTD 8v 115KM, Distinctive, 195 tyś przebiegu, zawieszenie Bilstein B6 (jest to moja pierwsza Alfa).
Podczas zakupu właściciel zapewniał, że bella zadbana i nie wymaga żadnego wkładu finansowego ... ale jak wszystkim wiadomo - ściema. Samochód jak się okazało był zaniedbany..., mechanicznie było trochę lepiej.
Tak czy owak cieszę się, że ją kupiłem. Żaden samochód nie dostarczył mi takich wrażeń :)
Wymienione:
- kompletny rozrząd
- pasek mikro, koło pasowe wału, napinacz
- tarcze i klocki z przodu
- sprężyny przód, tył
- wahacze górne
- gumy stabilizatora przód
- osłony wszystkich przegubów
- płyn hamulcowy i chłodniczy

W najbliższym czasie czeka mnie jeszcze wymiana oleju plus wszystkie filtry, gumy stabilizatora z tyłu, pompa sprzęgła, wyczyszczenie i zaślepienie EGR oraz nabicie klimy. Po za tym planuję poprawić tylny zderzak (źle dopasowany), okropnie zamontowane nakładki progowe (mistrzostwo świata). No i ostatnia rzecz, uszkodzony fotel kierowcy (podnosi się tylko z lewej strony).
Autko od czasu zakupu prezentuje się już dużo lepiej.
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 20131109_124452.jpg
    20131109_124452.jpg
    89.1 KB · Wyświetleń: 358
  • 20140419_161019.jpg
    20140419_161019.jpg
    141.2 KB · Wyświetleń: 366
  • 20140419_161039.jpg
    20140419_161039.jpg
    112.6 KB · Wyświetleń: 353
  • 20140419_161126.jpg
    20140419_161126.jpg
    148 KB · Wyświetleń: 362
Kolego a co to za progi masz założone :) ? bo dobrze się prezentują i ładnie do linii pasują..

Niestety nie wiem jakie to progi, takie już kupiłem. Na fotkach prezentują się ładne, niestety w rzeczywistości są trochę za niskie.

wrzuć kolego fotke auta z boku/profilu. Fajna sztuka :D dobra baza tylko ten dizel :D

progi niestety naprawde zle przymocowane poprzedni właściciel mówił że minimum 2 razy w zimie musiał na silikonie przyklejać:P
niech Ci jak najlepiej służy

Jak będę mieć chwilę wrzucę fotke z boku.
progi niestety naprawde zle przymocowane poprzedni właściciel mówił że minimum 2 razy w zimie musiał na silikonie przyklejać:P
niech Ci jak najlepiej służy
Niestety tak było, progi są zamontowane na kleju do szyb, silikonie i piance do okien :) Jak będzie trochę czasu zdemontuje je i jeśli nie kupię innych, założę tak jak należy.

dobrze że drutem nie powiązali ich :lol: ale takie prace to czysta przyjemność :D

tobie wystarczą dwie 147mki ! Ja chce skóry :C

Ciężko dostać komplet, jedynie z GT widziałem. Planuję jeszcze w niedalekiej przyszłości wrzucić boczki w skórze, kurcze zachorowałem na nie. Ładnie by się prezentowało w całości.

i tak masz ładnie dopasione autko, pełne ospoilerowanie, wydech, kozackie felgi, gleba, czarne klosze, lotka :D Duże pieniądze jeśli to nie tajemnica ?

Były właściciel śpiewał za nią 16500 ale po czasie spadło do 13500, wymienił łożysko, dorzucił górne wahacze i zakończyło się na 13 tyś.

a no to adekwatnie, myślałem że taniej, szkoda tylk oże 8 a nie 16v. Niech służy bo na zdjęciach się bardzo łądnie prezentuje

Wrzuci frontowy zrobi soft i juz nie taka szkoda

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Puki co mocy mi wystarcza choć trochę jej ubyło od czasu zakupu, tzn. mały ubytek pow. 2500 obrotów. Wymienię filtry, olej, poczyścimy przepustnicę, dolot, EGR plus zaślepka i zobaczymy co będzie. Po czasie pewnie będzie mocy brakować :) Może wtedy jeśli silniczek pozwoli, dorzucimy trochę kucyków.

Tak to wygląda z boku. Tak jak pisałem trochę za nisko.
attachment.php

Załączniki

• 20140428_1740022.jpg
    20140428_1740022.jpg
    83.4 KB · Wyświetleń: 145
faktycznie z przodem progu nieciekawie :D ale ogólnie fajny, jak będziesz go poprawiałto znajdz jakieś oznaczenia i je mi tutaj wrzuć

Up zauważ że akurat stoi w zagłębieniu. Ogólnie bardzo ładne te nakładki

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót