• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Czarna Mamba by Witkoszczak

Auto
147 JTD 1.9 115km 2002rok
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem tego pięknego auta od 2 dni;p Przesiadłem się z Octavii I 1.9 Sdi. I cieszę sie że wkońcu niemam nudnego auta które wygląda bardzo fajnie i bardzo młodo. Mam nadzieje że uda mi sie o nią przyzwoicie zadbać. Jedyne mankamenty to nieotwierające sie szyby z tyłu, radio na kasety szumi i zmieniarka czyta płyty jak sama sobie chcę, i słaby akumulator;p Ale i tak już się zakochałem.:P Prosiłbym o jakieś porady jakieś wypowiedzi na temat autka;p
45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

Miałem jechać po to autko, ale zdecydowałem się na inne. Niech służy :)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Fakt- ta klapka od wlewu to jednak troche ZONK, przydałby sie oryginał ;p Radio fabryczne CD do kupienia za nieduże pieniądze na allegro. Chyba że nie straszna Ci nowoczesność na panelu i radio jakieś markowe zapodasz ;p To już kwestia gustu czy wolisz całość w oryginale ;) choć cudów sie nie spodziewaj na fabrycznym radio :) chyba że masz nagłośnienie BOSE? Z wierzchu wygląda ciekawie, oby technicznie była zdrowa i niech sie jeździ :)

Miałem jechać po to autko, ale zdecydowałem się na inne. Niech służy :)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Dobrze że nie pojechałeś hehe;p sprawuję sie bardzo dobrze;p

Fakt- ta klapka od wlewu to jednak troche ZONK, przydałby sie oryginał ;p Radio fabryczne CD do kupienia za nieduże pieniądze na allegro. Chyba że nie straszna Ci nowoczesność na panelu i radio jakieś markowe zapodasz ;p To już kwestia gustu czy wolisz całość w oryginale ;) choć cudów sie nie spodziewaj na fabrycznym radio :) chyba że masz nagłośnienie BOSE? Z wierzchu wygląda ciekawie, oby technicznie była zdrowa i niech sie jeździ :)

Wolałbym fabryczne radio CD choć jest zmieniarka więc narazie muszę zrobić rozrząd i nowy akumulatorek;p Czy BOSE niewiem, nieznam się, możesz powiedzieć jak mogę to sprawdzić? A klapka jest przykręcona na 4 śrubki więc lipa jak odkręce i będą 4 dziurki.

Czy BOSE niewiem, nieznam się, możesz powiedzieć jak mogę to sprawdzić?
Oryginalne głośniki Bose mają zawsze znaczek, swoje logo, przy głośniku którymś. U mnie jest to przy prawym głośniku, nie wiem, czy to standard, ale logo na pewno gdzieś musi być.

Nieznalazłem żadnych Logo BOSE więc nagłośnienie jest normalne. Ale myślę że gra dobrze jak juz jakaś plyta wejdzie to gra myślę ze jak dla mnie bardzo fajnie. Czeka mnie w przyszłym tygodniu wymiana rozrządy i akumulatora wszystko już zamówione;p

Radio wymione na cd, myślę nad wymianą kierownicy na multifunkcyjna, podpowiedzcie mi co bym musiał kupic prócz kierownicy ?

Radio kupione z przesyłką za 80zł i 30zł rozkodowanie. Wszystko działa jak należy.;p

17.jpg

18.jpg

Przeplaciles 30zl za rozkodowanie
Na forum podawalismy nie raz adres stronki gdzie po wpisaniu nr radyjka otrzymujesz kod :)
No ale i tak w sumie duzo cie nie wyszlo :)

Tak na wszelki wypadek jak bys zgubil kod itp ;)
http://www.radio-code.lt/

Email - qaz@niepodam.pl
Login - qaz

;)

Ostatnia edycja:
Pytanie do was koledzy/koleżanki myślę nad wymianą foteli na skórzane (czarne, banan) wnętrze welurowe myślicie że boczki welurowe bardzo by przeszkadzały? Może ktoś ma taką konfigurację?

Mam pewien problem kupiłem kiere, taśme i cała wiązke lecz wybrałem tylko kostke do radia i kostke do taśmy wygląda to tak. wtyczkę zieloną podłączyłem do radia a drugą wtyczkę do taśmy i niedziała nic a nic. Proszę o podpowiedzi.
105.jpg

106.jpg

107.jpg

108.jpg

109.jpg

110.jpg

Wreszcie sie udało, dzięki Łukasz Luty;p Niewiem jaki ma nick na forum ale jest zajebisty, poświecił mi sporo czasu i wszystko wyjaśnił na facebooku;p Jeżeli to czytasz Łukasz WIELKIE DZIĘKI;p!!!

Ostatnio zaczal mi sie urywac kierunek ktos przykleil na tasme dwustronna bo byl zaczep urwany wiec wymienilem na takie. Jak sie podoba?
255.jpg
256.jpg

To nie wiem, ale kolega ma gwint tej firmy i mega komfort nawet jak auto obniżone.
A co do tego kompletu to się dopytaj, bo on jak kupił to się okazało, że czas oczekiwania ponad miesiąc.. i w końcu kupił gwint ale na niego też czekał jakiś czas..

Amortyzatory
Powrót