Ozzzi
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2000 Była, Teraz Alfa Romeo 156 1.8TS Sportwagon FL, Opel Astra G OPC
Hej, po pół rocznej przerwie z alfą powracam z poliftową 156, krótka historia: Trzy lata temu zakupiłem swoją pierwszą alfe była to 156 1.9 jtd 8v 105km 2000r sedan kolor Nero, alfa była super i podpicowana ale że naleciała mnie ochota na coś w kombi i ze zwykłym nie skomplikowanym zawieszeniem sprzedałem alfe i kupiłem Renault Lagune II GT 1.9dci co było porażką bo bardzo tego zakupu żałowałem nie to że się psuła bo śmigała bez awarii ale to nie była alfa i nic w niej nie widziałem fajnego ładna lalka była ale to nie to więc po nie całym pół roku użytkowania zacząłem przeglądanie stron z ogłoszeniami i szukaniem alfy 156 tym razem tylko sportwagon i musiała być w benzynie już mi się znudziły diesle, po trzymiesięcznej sprzedaży lalki udało się ją opchnąć z dużym zyskiem co mnie pozytywnie zaskoczyło i na drugi dzień wyjechałem za alfą którą wcześniej oglądałem... Szczegóły auta :
Alfa Romeo 156 FL Sportwagon 1.8 TS 2003r, autko sprowadzone od pierwszego właściciela z Włoch jeździł nim pan Bruno rocznik urodzenia 1947r posiadam wszystkie papiery zakupu salonowego, przebieg alfy na chwilę obecną 122.500km i jest to realny przebieg prawie zgrywający się z ecu bo tam mi podaje 115tkm nie wiem jak to liczy ale jestem pewien że przebieg nie był cofany
Autko serwisowane było w salsocar alfa romeo i to widać praktycznie nie ma śladów użytkowania środek czysty zadbany nie wytarty wyposażenie no może to nie jest full ale mi wystarcza 6airbag, dwustrefowy climatronic, 4el szyby, i coś tam jeszcze, silniczek suchy i czysty po kupnie auta zalany Total 10W40 oraz wymieniłem wszystkie filtry, podwozie jak z fabryki bez korozji i trzeba będzie zabezpieczyć przed zimą, od czasu kupna doszły forumowe ramki, własnej roboty końcówka wydechu, alufelgi 17, a z mechanicznych rzeczy poliuretanowe tuleje stabilizatora przedniego i o dziwo już 3tyś km śmigam i cisza w zawiasie
jakie plany: jak widać koza więc już zakupiłem sprężyny -40mm mam nadzieje że miski nie urwę
przyciemnienie szyb nie na mafioze ale jasno, oczywiście dokładki progów, może kiedyś jakaś skórka do środka, Kiera z multifunkcją, radyjko ciekawe chociaż wolę oryginalne bardziej mi pasuje. To teraz fotki autka pierwsze od sprzedawcy bez tablic.
Alfa Romeo 156 FL Sportwagon 1.8 TS 2003r, autko sprowadzone od pierwszego właściciela z Włoch jeździł nim pan Bruno rocznik urodzenia 1947r posiadam wszystkie papiery zakupu salonowego, przebieg alfy na chwilę obecną 122.500km i jest to realny przebieg prawie zgrywający się z ecu bo tam mi podaje 115tkm nie wiem jak to liczy ale jestem pewien że przebieg nie był cofany
Załączniki
-
BtAsoe.jpg129.5 KB · Wyświetleń: 694 -
jQ2wJf.jpg125.3 KB · Wyświetleń: 656 -
Y73KZS.jpg126.5 KB · Wyświetleń: 652 -
Q9NELn.jpg124.9 KB · Wyświetleń: 640 -
1aCF2N.jpg116.4 KB · Wyświetleń: 639 -
RzEo9a.jpg119.7 KB · Wyświetleń: 96 -
OZXEmO.jpg112.9 KB · Wyświetleń: 642 -
V3ca6V.jpg187.1 KB · Wyświetleń: 636 -
SEBvFv.jpg194 KB · Wyświetleń: 633 -
7TH6Ci.jpg160.4 KB · Wyświetleń: 645 -