maanieek112
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 147
Witam serdecznie wszystkich Alfaholików. Od bardzo bardzo dawna chodziła mi po głowie Alfa Romeo i tak po sprzedaniu wysłużonego a Bravo zakupiłem Alfe Romeo 147 2.0 TS przejeżdżając po nią całą Polske. Samochód wydawał dziwne dźwięki z dołu silnika, okazało się, że to panewka (obrócona) więc po tygodniu użytkowania odwiozłem samochód do mechesów. Koszt całego remontu ok 3.5tys (cena chyba ok?) remont obejmuje cały dół silnika szlif wału, panewki, demontaż głowicy, wymianę pierścieni, rozrządu itp. (zależy co jeszcze wyjdzie). Do kupna samochodu skłoniła mnie niska cena (brałem pod uwagę możliwość remontu silnika), stan ogólny samochodu, wyposażenie, przebieg oraz zawieszenie NOVITECH, prowadzenie się i możliwość założenia instalacji LPG.
stąd mam kilka pytań:
Jaką instalację LPG polecacie ?
Czy uważacie, że remont silnika bądź co bądź kosztowna sprawa jest bardziej opłacalny od wymiany np. samego dołu, spotykam się z różnymi opiniami ale moim zdaniem po takim remoncie wiesz czym jezdzisz i gdzie zajedziesz ;P
Jakie świece ? Miałem kupić komplet oryginalnych ale chyba nic z tego narazie ze względu na duże inwestycje związane z remontem i naprawą wydechu, prostowaniem felg, LPG itp. Czy są jakieś oznaki zużytych świec ? Wiem, ze do LPG powinienem kupić nowe ale pytam z ciekawości.
stąd mam kilka pytań:
Jaką instalację LPG polecacie ?
Czy uważacie, że remont silnika bądź co bądź kosztowna sprawa jest bardziej opłacalny od wymiany np. samego dołu, spotykam się z różnymi opiniami ale moim zdaniem po takim remoncie wiesz czym jezdzisz i gdzie zajedziesz ;P
Jakie świece ? Miałem kupić komplet oryginalnych ale chyba nic z tego narazie ze względu na duże inwestycje związane z remontem i naprawą wydechu, prostowaniem felg, LPG itp. Czy są jakieś oznaki zużytych świec ? Wiem, ze do LPG powinienem kupić nowe ale pytam z ciekawości.