• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Bella 159 1.9 JTDm 16V by Adaminho

No i pokonały mnie żarówki! :d odgiąłem te druciki, żarówka była luźna, ale za nic nie mogłem jej odłączyć. Macie na to jakiś patent?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ok, patentem było to, że trzeba odhaczyć kabelki luźno i wycisnąć podłączone żarówki dzięki temu. Zaś można odłączyć. Efekt jest taki:
458.jpg

Pytanko: jak się już nowe żarówki rozkręcą, to będą świecić bardziej żółto czy bardziej biało?

Siema!

Dawno się nie odzywałem co u Belli. No więc jeździ jak malina, parę kolejnych tras już pokonała :)
Ale.. pod koniec maja miałem stłuczkę.. Jakiś gamoń wjechał w moją Bellę koło Zamku.. Oczywiście jego wina choć musiał go przekonywać nawet policjant. Prawy tylny bok ale nie jest źle. Najbardziej dostały drzwi tylne. Zderzak, błotnik i próg to tylko kosmetyka. Mechanicznie też się nic nie stało, sprawdzone w ASO. Tak więc czekają mnie robótki lakiernicze bo nadal się za to nie zabrałem, kolejki u fachowców to jakiś kosmos..

Mógłbym oddać ją do ASO w ramach OC winnego, ale chciałem zrobić jeszcze przy okazji ogólną polerkę auta i poprawić minimalne ubytki, może pomalować tylną klapę bo jest dosyć porysowana no i chciałem przy okazji założyć czujniki parkowania na tył. A i myślałem, żeby nie malować drzwi tylko znaleźć w kolorze nie uszkodzone.

I teraz:
czujniki oryginalne czy zamienniki? w zderzaku robić dziury czy kupić zderzak z fabrycznymi czujnikami?
Może wiecie gdzie najlepiej szukać prawych tylnych drzwi?
No i na koniec lakiernik.. ktoś godny polecenia w wlkp w dobrej cenie? jedyny sprawdzony podał mi termin na październik..

Dzięki za pomoc!

tak teraz wygląda Bella (no lepiej bo umyty szpachel tego typa:P)
IMG_1906.jpg

Ja miałem praktycznie identyczne skutki wjechania w moją alfe, wycene dostałem na 4200 zł, drzwi kupilem w kolorze za 350 zł a reszta poszła na dopieszczenie alficzki ;)

Ja miałem praktycznie identyczne skutki wjechania w moją alfe, wycene dostałem na 4200 zł, drzwi kupilem w kolorze za 350 zł a reszta poszła na dopieszczenie alficzki ;)

a wiesz ile mi wycenili? 1600 PZU.. a wiesz ile po odwołaniu? Tyle samo :( no ale nic..
Gdzie dorwałeś drzwi? ja widze jedne na alledrogo za 400 + przesyłka.. a i tak nie ma pewności czy obędzie się bez malowania :(

Adaminho a miałeś uwzględnione w wycenie wymiana drzwi?? Bo u mnie rzeczoznawca napisał wymiana poszycia drzwi a oni policzyli jak za nowe czyli ok 1800 zł

Co Ty. Mówiłem o wymianie drzwi, to samo w odwołaniu i nic. Że nie przysługuje bo cześć zbyt mało uszkodzona. A kiedy miałeś stłuczkę? Bo ostatnio mocno pozmieniali na minus te odszkodowania..

No to Bella trafiła do ASO. Niech tam się nią zajmą, a ja już nie będę się użerał z ubezpieczalnia. W ASO stwierdzili, że drzwi są do wymiany, mam nadzieję, że uda im się to wywalczyć. Jak na razie pewnie z 2 tyg bez Belli ;(

Amortyzatory
Powrót