• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Alfa Romeo 166 by Jersey - Paskuda v.2.0

• Autor wątku Autor wątku jersey
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jersey

Guest
Kupiłem dzisiaj Alfa 166, rocznik 2001. Silnik 2.4 JTD 140 kuniów. Zanabyłem ją za równe wiaderko złotówek w stanie 'mechanika ok, cała reszta do ogarnięcia' - adekwatny do ceny.

Zdjecie niecnie pobieram z ogłoszenia, swoje wstawię w poniedziałek może, albo jutro jak znajdę chwilę na obejście wozu z aparatem.

42.jpg

Samochód ma służyć około 1,5 roku do chwili w której uzbieram na Abartha 500x (jeżeli go Fiat kiedyś wypuści). Niemniej jednak mój dupowoz musi być na tip top więc jakieś tam plany mam.

Na najbliższy czas:
- rozrząd z pompą wody, paskiem wielorowkowym i okolicami,
- wymiana oleju w silniku i skrzyni,
- wymiana płynów eksploatacyjnych (wspomaganie, hamulce, chłodzenie),
- jak będzie trzeba to wymiana chłodnicy i/lub chłodnicy nagrzewnicy (nie widać żeby ciekło, ale jak już będzie stała u mechanika to do kontroli)
- wymiana lamp z tyłu (jedna pęknięcia, obie nie pierwszej świeżości) i może z przodu, zobaczymy jak będzie świeciło jak będę jutro do Trójmiasta wracał,
- przełącznik zespolony, nie odbijają kierunki,
- kierownica skrzypi przy skręcaniu

Z kosmetyki:
- detailing wnętrza - trzeba się pozbyć pierdów poprzedniego właściciela.
- ogarnięcie różnych ubytków lakieru. Jak mi odbije to może ją pomaluję całą :d
- klimatyzacja do wyczyszczenia, odgrzybianie i generalnej kontroli.

Rzecz jasna nie wszystko na raz, ale tak w 2-3 miesiące chciałbym to wszystko załatwić.

To chyba tyle :)

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Fajnie się prezentuje :)
Gratulacje! Dodaj foty i powodzenia w docieraniu do celu "na tip top" ;)

Super ! Powodzenia w dopieszczaniu :) No i więcej fotek wrzuć !

Co do kierunków, to odbija to może w 1/10, więc marne szanse, że trafisz sprawny, chyba że kupisz nowe :D

Gratuluje zakupu.

Moze nie jest to odealne auto, nie jest nowe z salonu. Ale przynajmniej nie jest picowane przez Mirasa na handel po sprowadzeniu od niemca z wermachtu :-D

Ja je bardzo dobrze wspominam, bardzo milo. Jasny srodek, dobre wyposazenie, pozazdroscic.

Przełącznik kupię nowy: ERA po 600 złotówek za sztukę. Rozbój w biały dzień! Do Bravo kupiłem za 60 PLN swego czasu :(

Rozumiem Alfa, segment E i co tam jeszcze, ale bez przesady. Tylnie lampy nie lepsze cenowo.

No nic, banan na gębie jest i to najważniejsze :)

Gratuluję zakupu :) poważnie chcesz kupić przełącznik za 600zł????

Lampy w klapę po 50-80 można kupić idealne.

Wiem, że wystarczy. I kawałek karty kredytowej bodajże. Ale jakoś nie lubię prowizorki. Jakoś tak bym się głupio czuł, chociaż może takie podejście dużo mądrzejsze nie jest.

Ale poważnie lepiej się poczujesz wydając 600zł??? :lol:

Dzięki!

186 CHF dokładnie. Lepiej - może :) Dziwny jestem.

Jak zamierzasz nią tylko 1,5 roku pojeździć to nie ma sensu tyle inwestować, potem nikt ci tego przy sprzedaży nie zwróci.

Aż tak źle ze mną nie jest[emoji14]

Witamy w gangu swinskich oczek:sarcastic: widzę ładnie przekrecony jestes , ale to dobrze:D

wysłane z WC

Jak zamierzasz nią tylko 1,5 roku pojeździć to nie ma sensu tyle inwestować, potem nikt ci tego przy sprzedaży nie zwróci.
Wiesz, ja znam siebie i boję się, że jak już ubieram ta kasę to mi się jej zrobi żal i nowego wozu nie kupię. 35 tys. CHF (tyle ma kosztować A500x mniej wiecej) to cena mieszkania w mojej rodzinnej pipidówie. Dlatego wolę doinwestowac 166, najwyżej ktoś będzie miał prezent.

Witamy w rodzinie fanatyków 166 :D myślę,że jak już ją doprowadzisz do takiego stanu jak chcesz to tak szybko się z nią nie rozstaniesz :).

Trochę zdjęć:
55.jpg
56.jpg
57.jpg
58.jpg
59.jpg
60.jpg
61.jpg
62.jpg
63.jpg
64.jpg
65.jpg
66.jpg
67.jpg
68.jpg
69.jpg
70.jpg

Te kieszenie pod klapą bagażnika były ori montowane w AR 166 czy samoróbka? Jeżeli tak, to orientujesz się jak to jest zrobione? Powiększyłbym sobie przestrzeń bagażową chętnie :D

Amortyzatory
Powrót