• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Alfa Giulietta Sprint LE 1.4 MA

Te felgi wymiatają :) Daj zdjęcia całości auta bom ciekaw jak siedzi felga i opona 17 na obniżonym zawieszeniu eibacha - na tej fotce widać, że jest spora przestrzeń między oponą a nadkolem

[MENTION=66756]Pitero[/MENTION]- kupiłeś właśnie zestaw dedykowanych hebli do wszystkich julek z wyjątkiem QV ;-) takie jak na foto adaptery pozwalają na montaż bremboPokaż załącznik 251390
z tyłu żeby być precyzyjnym nie jest na tyle inna zwornica co wahacz główny prowadzący ma w całości inny odlew (inny rozstaw otworów).
Ale gratuluję samozaparcia w wymianie tyłu.;-)
Czyli co ? Jak chcę po chrześcijańsku jak fabryka dała i bez pomocy tokarki to zmieniam wahacze tył na te od QV i mogę zaciski na tył montować bez specjalnej spinki ? Kusisz :P

Pitero,
Przepraszam że w wątku Ci śmiecę ale skoryguj proszę mój tok myślenia:
kupuję taki zestaw żeby mieć tył:
https://allegro.pl/alfa-giulietta-tarcze-hamulcowe-zaciski-brembo-kpl-i7632087045.html
do tego dorzucam dwa wahacze ok QV i to wszystko ? Nie musze mieć żadnych adapterów jak na przód, żadnych innych przewodów hamulcowych. itp ?
Adapterow nie potrzebujesz bo zaciski przykrecane sa bezposrednio do wahacza. Przewody hamulcowe sa inne z tylu w tym setupie, ciut dluzsze.

też myślałem że ta na dachu jest jedyna dopóki nie rozebrałem tapicerki tylnej klapy żeby polutować wiązkę ;) moje radio też działało, tylko że troche gorzej ;)

20190416_120823.jpg USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1555409660195.jpg_1555409661896.jpg

Dzisiaj się za to zabrałem. Ściągnąłem plastik i.. nic. Kabelek jest, tylko nie ma go gdzie wpiąć. O co kaman?

nie każde radio ma opcję anteny w szybie

W prawej wiązce powinien byc czarny kabel od anteny. Jeśli jest to na pewno masz dodatkową antenę w szybie. Sam sprawdzałem u siebie. Radio gubiło zasięg poza miastem i winny właśnie był przetarty kabel w wiązce od tej drugiej anteny.

Dodatkowa antene w szybie jak widac mam na pewno :) sprawdze jeszcze czy cos z prawej wiazki nie wystaje ale wydaje mi sie ze nie. Klapa byla wymieniana w ASO po kolizji parkingowej i mam nadzieje ze nic nie skopali. Z drugiej strony wiekszych problemow z zasiegiem radia nie mam..

A z klapą wymieniali też szybę czy przełożyli starą? Być może założyli Ci szybę z anteną, której wcześniej nie miałeś.

każda szyba w Giulietcie ma opcje anteny i każda ma ten kabel co na foto tylko że nie każda idzie dalej do wnętrza. Wiem że cześć radioodtwarzaczy ma tą antene i prawdopodobnie jest to DAB choć wg Eper DAB jest wbudowany w główną antenę.

Amortyzatory
Powrót