Witam wszystkich
Jestem nowy na tym forum i chciałbym przedstawić autko które pokochałem od pierwszego wejrzeniajest to Alfa Romeo 145 1.4 z silnikiem Boxera
w Polsce jestem 2 właścicielem ...
Alke kupiłem w opłakanym stanie za śmieszne pieniądze bo nie mogłem patrzeć na to jak sie marnuje. Miała pęknięty przedni czarny zderzak, szarą atrape i kilka innych rażących uszkodzeń ogólnie była strasznie zaniedbana ...
Zawieszenie jest w dobrym stanie sportowe z modelu 1.7 kombinowanie juz w niemczech . Obniżona i utwardzona na maxa na zakretach trzyma sie drogi jak przyklejona![]()
Moje przeróbki to wymiana zderzaków (przód/tył) i progów na modele:
Przód:
Alfa Romeo 145 Front Bumper Camoa EVO
Tył:
Alfa Romeo 145 Rear Bumper GTA-look
Progi:
Alfa Romeo 145 Side Skirts GTA-look
Musze jeszcze nad nią troche popracowac brakuje paru detali np. halogeny do przodu ale powoli a do przodu hehe
Oczywiscie w kole zapasowym jest butla z gazem ( poprzedni włascicel tani cwaniak LPG ) ja jeżdze na benzynce ;p
Alka ma tez nie mały przebieg bo juz 215 tyś a rocznik 96 ale nic nie puka nic nie stuka silnik pracuje równo nie ma zadnych sladów oleju czy innych płynów jeszcze mnie nie zawiodła...
Dobra to moze tyle opisywania teraz fotki
Napiszcie co o niej sadzici i jak sie wam podobaBo ja jestem w niej zakochany po uszt hehe
Pozdrawiam wszystkich
GTI?? hmm no jak na tuning to nawet wyglada dosc ciekawie moim zdaniem przydal by sie tu gwint
---------- Post dodany o godzinie 10:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:42 ----------
GTI?? Hmmm dość ciekawa Alfa jak na tuning tylko troszke moim zdaniem te progi jakoś nie podobaja mi sie

hmm no jak poprzednik ... jakoś poprawek wizualnych w alfie i nie tylko niezabardzo lubię tak tutaj nawet to wygląda ma ręce i nogidobrze że się nią zaopiekowałeś ! ... powodzenia i szerokości życze !
![]()
... Pozdrawiam
Też fanem tuningu nie jestem ale Twoja Alfa jeszcze daje radeJedyne co osobiście bym zmienił to ten znaczek GTI by wyleciał odrazu i ten nieszczęsny korek od gazu jakoś ukryć (pod klapką od wlewu paliwa, albo pod rejestracje też fajny motyw) chociaż teraz jak już jest dziura w zderzaku to troche lipa. Ogólnie widać, że auto kosztowało Cię sporo pracy
Pozdrawiam
PS. Wrzuć jeszcze fotki zdjęcia bo jestem ciekawy jak wygląda od tej strony

![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
fajnie to wygląda :-) poza tym słynnym znaczkiem no i nie wiem jak inni ale ja nie przepadam za tylnia wycieraczką podniesioną na pion poprostu uważam to za lekki kicz tuningu
No wiec tak
dzieki za słowa krytyki i pochwały hehe
co do znaczka GTI to zniknie w najblizszym czasie a przykleili go juz w niemczech
co do wycieraczki to juz jest normalnie... po prostu silniczek sie zepsuł i tak została
co do halogenów w przednim zderzaku to bedą juz niedługo tylko musze je pierwsze dopasować
a czy te fotki sa na autoDs poland to tak bo od nich brałem te zderzaki i dostałem je za pare groszy a warunek był do miesiaca czasu montaz i malowanie i wysłać im fotki ...
na lepsze felig przyjdzie czas jak tylko kasa sie znajdzie
a i jesli chodzi o pokrowce to przednie siedzenia sa troszke zniszczone i narazie musza byc pokrowce ....
no chyba na wszystkie pytania odpowiedziałem![]()

Nie na wszystkie![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki