• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] AR 159 TI alcesa

Niestety, ale parametry mi nie odpowiadają...
Natomiast dzisiaj przyjechały koła letnie.
Zaskoczenia pewnie nie będzie, aczkolwiek nie wiem czy pozostawić ten kolor czy poszukać czegoś i polakierować je od nowa w jakiś ciemniejszy grafit?
IMAG2707.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. opony Continental 235/40/19 z rantem ochronnym, produkcja 2015r. stan bdb są na sprzedaż.

Piękna [emoji106][emoji108] jesteś wariat;) podziwiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Piękna [emoji106][emoji108] jesteś wariat;) podziwiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No nie da się ukryć;)
Dzisiaj odebrałem dziewiątkę od elektryka z montażu DLR oraz dodatkowego gniazda zapalniczki.
Pozdrawiam.
Rafał

Jakie dzienne założyłeś?
Identyczne jak miałem w czarnej 159, ale w białej trochę inaczej są podłączone.
Zapalają się dopiero kiedy uruchomiony zostanie silnik, a gasną przy włączeniu świateł pozycyjnych. Dodatkowo można je uruchomić tak jak oryginalne światła przeciwmgielne, żałuję tylko, że nie podłączyliśmy ich tak by zapalały się na 10s po otwarciu oraz zamknięciu samochodu z pilota, ale o to poproszę jeszcze elektryka:)
IMG_0001.JPGIMG_0003.JPGIMG_0002.JPG
Pozdrawiam.
- Rafał

Nie wiesz czy dużo jest roboty z tym, by światła zapalały się po otwarciu/zamknięciu auta z pilota? Tylko nie wiem czy udałoby się to zrobić ze światłami mijania :D

Nie wiesz czy dużo jest roboty z tym, by światła zapalały się po otwarciu/zamknięciu auta z pilota? Tylko nie wiem czy udałoby się to zrobić ze światłami mijania
Wszystko się da :)
Trzeba tylko ogarniętego magika, który takie rzeczy tworzy:)
Ja niestety nie jestem dobry w te klocki.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. w 147 fl jest opcja "follow me home" ale o tym zapewne wiesz.

Wszystko się da :)
Trzeba tylko ogarniętego magika, który takie rzeczy tworzy:)
Ja niestety nie jestem dobry w te klocki.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. w 147 fl jest opcja "follow me home" ale o tym zapewne wiesz.

Tak, wiem, ale bardziej przydałoby mi się oświetlanie auta przed wejściem do niego. Teraz tak o tym myślę i pewnie udałoby się podpiąć do oświetlenia wnętrza albo pokombinować coś z kierunkami :) zainspirowałeś mnie tym ;)

Tak, wiem, ale bardziej przydałoby mi się oświetlanie auta przed wejściem do niego. Teraz tak o tym myślę i pewnie udałoby się podpiąć do oświetlenia wnętrza albo pokombinować coś z kierunkami :) zainspirowałeś mnie tym ;)

a mój vw to ma:)

Gdzie kupiles te dzienne?ile dales?pasuja idealnie?
Te dzienne są dedykowane do któregoś z modeli Renault.
Kupiłem same reflektory, a znajomy elektronik samochodowy dorobił odpowiedni schemat i zainstalował je.
W zasadzie pasują niemal idealnie otworami montażowymi oraz rozmiarami do oryginalnych maskownic. Nie pasują konektory, ale to raczej logiczne ;)
Same światła nie są drogie (50zł/szt chyba) + okablowanie i odpowiednie przekaźniki + robota.
Pozdrawiam.
- Rafał

Zapalają się dopiero kiedy uruchomiony zostanie silnik
Możesz podpowiedzieć pod co światła zostały podpięte? Czy dodany został moduł załączający zasilanie po pojawieniu się ładowania?

Możesz podpowiedzieć pod co światła zostały podpięte? Czy dodany został moduł załączający zasilanie po pojawieniu się ładowania?
Nie mam pojęcia, nie znam się na tym, z pewnością jest moduł, który wykrywa napięcie i wówczas światła się załączają.
Pozdrawiam.
- Rafał

Dzięki za odp. Takie rozwiązanie zamierzam u siebie zastosować. Miałem nadzieję jednak, że można się podpiąć pod "coś" w aucie ;)

Moim zdaniem te światła idealnie pasują do designu 159. Tym bardziej, że sporo użytkowników o nie pyta. Natomiast nie podchodzą mi zupełnie tzw duolight ze względu na rozkład światła dziennego, mam tutaj na myśli zarówno ringi jak i pozostałe modele.
Pozdrawiam.
Rafał

A może jakies nowe fotki w zimowej scenerii.?:)

A może jakies nowe fotki w zimowej scenerii.?
Jakoś nie mam weny ;)
Co nie znaczy, że próżnuję, bo aktualnie szykuję się do zmiany zimowych felg. Model w zasadzie zostaje ten sam, tylko, że rezygnuję z 8" na rzecz 7,5". Obecnie felgi są w lakierni. Ponadto spoiler na klapę też trafił już do lakierni :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Spoiler klapy już na miejscu :)
Jakość lakierowania pierwszorzędna, montaż we własnym zakresie zrobiłem. Łatwo nie było, musiałem mocno skupić się na tym, by klej nie wyszedł spod spoilera, bo wyglądałoby to mało estetycznie.
Teraz zakończenie nadwozia wygląda zdecydowanie efektowniej.
IMAG2816.jpgIMAG2817.jpg
IMAG2818.jpgIMAG2819.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał

Troche Ci zazdroszcze??????

- - - Updated - - -

Troche Ci zazdroszcze

Amortyzatory
Powrót