[147] Alfa Romeo 147 1.9 JTD

ziver

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Witam wszystkich Alfistów i Alfistki! Początek tego roku zaczął się świetnie, gdyż stałem się posiadaczem kolejnego włoskiego autka. Alfa Romeo 147, o której mowa, zastąpiła staruszka z 92' a mianowicie Fiata Uno we Włoskiej, limitowanej wersji Verde.
Do zakupu Alfy w głównej mierze przyczynił się mój brat, posiadający 156'stkę, w której po prostu się zakochałem, siadając pierwszy raz za jej kółko. Od dwóch miesięcy szukałem właśnie 156 dla siebie, jednak bezskutecznie. Żaden z oglądanych przeze mnie egzemplarzy mnie nie uwiódł. Po nowym roku zakupiłem model 147 i oto jest!

291.jpg

292.jpg
293.jpg
294.jpg

Ostatnia edycja:
ładnie siedzi :) gwint czy sprężyny?

Tył wygląda dla mnie jakby miał bagażnik czymś ciężkim naładowany ;) Felgi do malowania. Z przodu była jakaś kolizja?

Tył wygląda dla mnie jakby miał bagażnik czymś ciężkim naładowany ;) Felgi do malowania. Z przodu była jakaś kolizja?

Tył fakt; siedzi trochę za nisko jak dla mnie. Felgi myślę, że zostawię na sezon zimowy a na lato rozejrzę się za czymś innym. Z tego co wiem, zderzak miał nieprzyjemne spotkania z krawężnikami, progami zwalniającymi. Na jego spodzie, konkretnie gdzieś na środku jest pęknięcie, zaś prawa strona odstaje nieco od reszty. W każdym razie na kolizje to nie wygląda. No wymaga troszkę poprawek wizualnych jak i mechanicznych, które szykują się już na początku zbliżającego się lutego. :)

Ostatnia edycja:
Walentynkowe prezenty dla mojej Belli. Pozostałość nie trafiła do mnie na czas, ale na dniach pewnie zawita w 147'ce. ;) Zima ma się chyba ku końcowi, więc coraz bliżej większych zmian. :)

156.jpg

157.jpg

Dodatkowo drobna zmiana.

158.jpg

159.jpg

160.jpg

Klapa Ci się nie domyka?
Zderzak i prawy błotnik źle spasowany po bliskim spotkaniu z progiem zwalniającym, przez poprzedniego właściciela. :/ Przy wymianie amortyzatorów wezmę się za to, a tymczasem czas na wymianę tarcz i klocków. Na zestaw do tyłu jeszcze czekam. :)

247.jpg

248.jpg

Amortyzatory
Powrót