[159] Alfa 159 2.2 SW black di Adalberto

Wiesz czy rozrząd był już wymieniany? Jak kupowałeś to brałeś jakieś ubezpieczenie od poważnych awarii na kilka miesięcy? Przy JTS może się to przydać, choć oczywiście lepiej żeby nie było potrzebne :)

Rozrząd ,nic nie wiem co i jak,ale będę robił z czasem.Gwarancję dostałem gratis na 3 miesiące,i dokupiłem za 500zl na 12 miesięcy ,czyli 15 miecha vip gwarant service na śilnik,skrzynia,zawieszenie itp.jest tych punktów w umowie,ale oprucz dwumasy ,to za dopłatą.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

W takim razie rozrządu nie rób, jest tam na łańcuchu takze "teoretycznie" dożywotni. Jak zacznie Ci walić checkami od rozrządu, to zrobisz na gwarancji w ramach gwarancji na silnik ;)

Dokładnie tak mam zrobić ,po za tym przy silniku nic nie grzechocze i błędów było zero

Polecam trochę pocztać o firmach typu vip gwarant. Wcale nie jest tak różowo.

Polecam trochę pocztać o firmach typu vip gwarant. Wcale nie jest tak różowo.
No tak,ale "kij ma zawsze dwa końce" lepiej stracić te 5 stów ,jak się nic nie zepsuje ,niż mieć awarię i nie mieć gwarancji.
Pojeździmy,zobaczymy,a Alfa ma swoje lata,więc wszystko się może zdarzyć:rolleyes:,na razie jestem zadowolony ,bo nie jest to jakiś "odpicowany szrot",wszystko działa i jeździ jak należy.Z czasem zobaczę spalanie benzyny i oleju ;)

Swoje będzie palić ale jak się dobrze zbiera to można jej to wybaczyć :)

Swoje będzie palić ale jak się dobrze zbiera to można jej to wybaczyć
Dokładnie jestem takiego samego zdania :D
Póki jeszcze bellą nie można się poruszać,postanowiłem wyczyścić wnętrze ,zamontować kamerkę (ukryć przewód zasilający),nasmarować wybierak i naprawić latającą gałkę zmiany biegów:P,a wystarczyło zdjąć kapselek i dokręcić kluczem 10-ką :D
20170307_172455.jpg

Ostatnia edycja:
Miałem okazje się przejechać i powiem cud miód i orzeszki :) fajny silnik ten 2.2 JTS przy wyższych obrotach daje taki fajny basowy dźwięk, przyspieszenie tez fajne, zawieszenie bardzo sztywne porównując do mojej AR gdzie jest delikatnie wybite :) bardzo fajny i zadbany egzemplarz jak dla mnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki Łukasz za pozytywne opinie :P i za przestawienie języka na Włoski,teraz chociaż wiem o co chodzi ;)
Ja sam, już się nie mogę doczekać jazdy:P,ale może jutro lub ostatecznie pojutrze będzie wszystko załatwione:)

No widziałem dzisiaj że się marnuje na parkingu :) w weekend się ogranie navi i będzie Oki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z góry dziękować ;)

Wysłane z mojego LG-H440n

Czarna już przerejestrowana dostała nr. WPN PM28 i ubezpieczona na rok w PZU.Wszystko załatwione "na wariackich papierach":P bo przed zamknięciem Wydziału Komunikacji,a tu "babol" bo diagnosta nie wpisał haka i pomylił masę całkowitą :rolleyes:, biegiem po korektę,powrót,dalej do PZU i w końcu udało się,można śmigać :P ,nareszcie ,czysta przyjemność :D

Po za tym,przyszła zamówiona roleta bagażnika dosłownie w idealnym stanie :D

Wiem o co chodzi,ale nie mam siatki,tylko zasłaniająca pierdzielnik w bagażniku ;)

Szkoda, bo próbuję gdzieś kupić za rozsądne pieniądze... na allegro wołają 300 zł za używkę, ale bez przesady... byłbym skłonny dać połowę tego :D

Dokładnie takie są ceny z siatkami,nawet droszsze,ale po co ci siatka ?

Gratulacje Wojtek, piękna sztuka. Dopiero dzisiaj mam chwilę żeby zajrzeć do wątku ;)

Dzięki Szymek,czekamy teraz na twój powrót do Alfy ;)
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót