Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
Użytkownik Embrion

Po przeczyszczeniu pompy paliwa, odkręceniu i przykręceniu węża + regulacja zapłonu auto zaczęło jeździć w magiczny sposób 
Odpala na dotyk, kręci do 6tys, jeździ i fruwa jak mały odrzutowiec...
Jutro jak będzie jasno wrzucę filmik na youtube że wszystko działa i dodam do ogłoszenia
2000zł dalej aktualne
Użytkownik Pirat drogowy

Naprawdę... nikogo nigdy na Alfę nie namawiałem, i nie namawiam 
Ale kolega akurat teraz będzie szukać auta do 2000zł i naprawdę powinien się nad nią zastanowić... Tym bardziej że jest po uszy zakochany w mojej 33
Zrobił nią ok. 2000km i za każdym razem jak wsiada za kierownice mówi tylko o tym jak świetne to auto i jak on je kocha
Takiej osobie naprawdę można zaproponować Alfę
Z tego co wiem myślał nad wersją 1,4 lub jakiejś Imoli... ale naprawdę dla takiego auta warto plany zmienić 
Choć lekko myślał nad Alfą, to jednak bardziej poważnie nad Vectrą A 1,7diesel... lub też innym dieselkiem do którego można lać obojętnie co
Ceny paliw niestety zniechęcają do zakupu tak pięknych aut, a ja mimo iż kupiłem swoją to teraz gdy już zdałem prawko będę mógł sobie wyciągnąć na dłuższą trasę rodzinne 1,9TDi a Alfę zostawić żeby było taniej... Po wakacjach i tak pewnie Audi będzie już tylko moje bo mama myśli nad nowym autem... Także Alfa będzie dla zabawy a Audi do jazdy 
Kolega niestety takiego luksusu nie ma, gdyż w rodzinie same fajne fury 
-BMW e30 1,8
-Golf I po lekkim tuningu (35s do 200km/h) 
Dlatego w tym przypadku diesel wskazany
Choć jak go znam to nie wiem czy w ostatniej chwili mu coś nie ,,odwali'' i nie kupi czegoś fajnego 

Użytkownik Embrion

Namawiaj, niech dzwoni lub pisze i zapraszam do ogladniecia
daje glowe ze za 2tys nie znajdziesz nawet porownywalnego auta
nie mam jak wrzucic owego filmu gdyz nie mam internetu i musze pisac z telefonu. Jak tylko tpsa cos z tym zrobi albo znajde wifi na miescie to zamieszcze tu linka.
Użytkownik Embrion
Użytkownik Pirat drogowy

Wygląda na interesującą, opisz dokładniej nadwozie ? Bo tyle co na zdjęciach widać, że coś było robione przy wlewie paliwa.
Silniczek rozumiem nie pobiera oleju ?
Jak z tym wspomaganiem nie ruszałeś tego ? Bardzo ciężko fajerą się kręci ?
No i jak z ceną, coś do urwania na miejscu ?
Pozdrawiam
Użytkownik Pirat drogowy

Nadwozie jak to bywa w Alfach 33 jest najgorsze ze wszystkiego z zewnątrz jest ok. Silnik nie bierze oleju, po zakupie silnika razem ze skrzynią były robione głowice, rozrząd, sprzęgło i wiele innych pierdół.
W tym aucie, co w Alfach 33 jest cholerną rzadkością nie jest uwalony synchronizator 2 biegu. Co jest do roboty: problem z układem zasilania tzn. prawdopodobnie pompa paliwa nie daje odpowiedniego ciśnienia(ja nie mam na to czasu i ochoty, bo przy innych autach w rodzinie jest dużo roboty) oraz uszczelniacz półosi.
Jak chcesz to brat może Ci przesłać na maila co i ile kosztowało, bo auto go wyszło ponad 6000 zł bez cen napraw mechaników.
Wspomaganie jest do uszczelnienia tzn. chyba w 1 miejscu cieknie, elementy układu są sprawne, teraz zdjęty pasek z pompy. Kierownica chodzi tak samo ciężko jak wcześniej na przekładni bez wspomagania, bo opona jest szeroka, bo ma 195 mm.
Ostatnio edytowane przez mac1us ; 20-06-2010 o 21:11
Użytkownik Pirat drogowy
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
alfa 33 radio
, tarcze hamulcowe alfa 33
, auto po gradobiciu
, silnik 1.5 boxer ar 33
, alfa romeo 33 1.5 boxer
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia