Witam,
przedstawiam swoją Alfa Romeo GT JTD 1.9 150KM.
Zanim opiszę ją przedstawię czym wcześniej jeździłem. Do tej pory jeździłem Fordem Focusem 3D. Poniżej link do opisu auta :
http://furious.pl/article/ford-focus/index.htm
A poniżej nowy następca Focusa :
Alfa Romeo GT 04' , 1.9 JTD 150KM z planami na wirusa na 170-180KMPoczekam przez zimę, zapoznam się z silnikiem i może na wiosnę coś się podkręci. Może nie jest mistrzem startu spod świateł ale jeśli chodzi o elastyczność albo przyspieszenie na 2,3,4 biegu to idzie jak zły
Naprawdę zaskakuje mnie ten silnik !
Jest to najbogatsza wersja z xenonem, nagłośnieniem BOSE, podgrzewaną skórą, różnymi czujnikami, 17stkami, tempomatem, kolorową nawigacją Connect Nav+ itd.
Niestety pogoda do zdjęć zrobiła focha :
Patrząc z perspektywy Focusa, w którym zaszło trochę zmian, w Alfie jedynymi zmianami jakie być może wprowadzę bedą oryginalne 18stki i wirus. Zrobiłem do tej pory zaledwie 700km ale muszę powiedzieć, że autko super się prowadzi i lepiej idzie w zakrętach niż Foka. Największym zaskoczeniem jest dźwięk wydechu i dźwięk silnika wewnątrz auta. Wewnątrz w ogóle nie słychać, że jest to diesel. Przy wolnej jeździe auto klekocze lecz jeśli da się ognia to miło bulgocze. Nie wiem czy to tylko w moim 1.9 tak jest czy każde GT w dieslu ma dedykowany wydech. Brzmi niewiarygodnie.
Mówiąc krótko : auto wg. mnie jest bardzo ładne, oszczędne i dobrze jeździ - jestem mega zadowolony !!!
Jeśli poprawi się pogoda to może wrzucę jakieś ładniejsze zdjęcia takie jak w opisie Focusa.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Yerzo ; 06-09-2010 o 10:49
cieszy mnie opis planowanych zmian - tak trzymać![]()
śliczna, przydałyby się jakieś foty wnętrza![]()

super furka

piekna furka, prawie tak samo ladna jak moja
jak swoja kupowalem to sie zastanawialem nad czerwona, koniec koncow kupilem czarna GT z identycznym wyposarzeniem - jedyna roznica to felasie, ja mam w swojej 18"
Jak na wiosne bedziesz rozgladal sie za 18" to daj znaka, moze zrobimy podmianke, bo ja mam w planie kupic 17"
jak masz ochote to sobie looknij na moja belle
Moja czarnulka GT

artur_ka, na wiosnę chętnie przemyślę poważnie Twoją propozycjędzięki
Przeglądałem wątek dotyczący twojej GT i muszę przyznać, że jest piękna.
Z takich nowości pozakupowych :
Wczoraj podczas jazdy w trasie oraz po Warszawie autko super się sprawowało. Myślałem, że w mieście namacham się lewarkiem skrzyni biegów z powodu krótkiego zakresu obrotów jak to w dieslu a okazało się, że bardzo fajnie i przyjemnie się jeździ.
W trasie to brak słów !!! 80km/h, 5 bieg do wyprzedzania i nagle nie wiadomo kiedy robi się 140km/hWiadomo, że to diesel i odrazu ciągnie ale moment przyspieszenia poprostu robi wrażenie. Spalanie w trasie między W-wą a Sokołowem Podl. (100km) przy prędkościach 110-140km/h wyszło 5,6 litra. Dla mnie to jest masakra
Odrazu mam kilka pytań do Was :
1. - do czego służy elemencik w postaci głośniczka tuż przy hamulcu ręcznym i przycisków ASR oraz otwierania klapki wlewu paliwa ?
2. - strasznie głośno chodzi mi wspomaganie. Słychać, że to pompa głośno pracuje. Czy to jest typowe dla GT lub silników 1.9 ?
3. - czy posiada ktoś jakiś link do instrukcji do modelu GT w postaci np.: PDFu ?
4. - czy wszyscy przechodnie i kierowcy muszą się patrzeć na moje auto ?![]()

PięknaAle na 18-stkach będzie jeszcze ładniejsza.
Porównaj do mojej
Alfa Romeo GT :-)
Ja też na wiosnę będę chciał wgrać lepszy program
Odnośnie Twoich pytań
1) Jest w instrukcji
2) Nie wiem
3) Masz na pw wszystko opisane
4) Tak![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki