Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    tzw. "żuczek" Tomek&Justyna 156SW 1,9JTD 115/275 2004r. ... kiedyś onefiveseX
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    12 d 38 m

Domyślnie

no stan faktycznie Boski - wystarczy spojrzeć na przyciski na kierownicy...

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    Były:156 2.0 TS '98 , 1.8 TS '98 , 2.0TS '99 Jest: 147FL 1.9JTD '05 & GTV 2.0TS '97
    Czas spędzony na forum
    22 d 6 h 50 m

Domyślnie

Elegancka

ARman
    Gość

Domyślnie

Gratulacje! Naprawde piekna i zadbana ALFA Tak dla porownania z innymi autami ile ma na przejechane? Bo wyglada na bardzo malo lub eksploatowana na autobahn'ach. Bezawaryjnosci zycze!

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrekzaz
    Mieszka w
    Włoszczowa
    Auto
    AR 156 SW 2.4 JTD 2000r.cf2
    Czas spędzony na forum
    1 d 9 h 10 m

Domyślnie

Bardzo ładna i zadbana sztuka!!
    Pozdrawiam
    Obecnie AR 156 SW 2.4 JTD
    Kiedyś AR 156 1.6 TS
    Kiedyś AR 145 1.6 Bx

Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    8 d 38 m

Domyślnie

Aluski bardzo ładne, ten wzór jest ładniejszy od "telefonów". Oj zadbana furka. Jakieś plany dotyczące modów?

Użytkownik Embrion Avatar plaba
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    156 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    18 m

Domyślnie

Cytat Napisał Vaselinho Zobacz post
    pośród tych wszystkich szrotowatych, srebrnych 156-ek prezentuje się zacnie. nie lubie sportwagonów, ale to kwestia gustu, fajne wyposażenie, wnętrze po fl, to się chwali. powiedz mi, jak wrażenia jeśli chodzi o silnik? nie brakuje Ci mocy?
    Kolega Vaselinho uważam nie słusznie wrzuca wszystkie srebrne 156 do jednego wora, te też bywają ściągane od zachodnich sąsiadów w całkiem dobrym stanie. Bronię tu moją piękną bo uważam, że jak na 97 rok produkcji trzyma się całkiem nieźle

A dla właściciela tego sportwagona uznanie za wytrwałość w poszukiwaniach i gratulacje posiadania tej perełki, bardzo ładne wnętrze!!!

Użytkownik Ogier Avatar AjRomek
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Chojnów
    Auto
    AR 156 Sportwagon 2.0 JTS 165KM Distinctive'02r.
    Czas spędzony na forum
    3 d 15 h 52 m

Domyślnie

siemka,
    mamy bliźniaczo podobne belle, myślałem do tej pory ze tylko moja Alfa ma unikatowy kolor a tu prosze... generalnie do dziś nie mam pomysłu na ten kolor, czy to zielony, pistacjowy, oliwkowy i jeszcze kilka innych, każdy widzi ten kolor inaczej. Jak ty go określasz?
    jak nadejdzie wiosna napewno postaram sie o wiecej fotek, to narazie jedyna fotka mojej belli,
    potwierdzam, nagłośnienie Bose daje dużo satysfakcji.

chyba że twoja jest srebrna?, a mi sie coś ubzdurało że jest inaczej))
    Załączone obrazy Załączone obrazy Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9jtd-fotken1.jpg  
    Ostatnio edytowane przez bimsky ; 15-02-2010 o 20:36 Powód: post pod postem :-)
    Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS

Użytkownik Embrion Avatar Kamilio
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    AR 156 SW 1,9 JTD
    Czas spędzony na forum
    1 h 40 m

Cool

Gratulacione ładniutka ta twoja bella heh i po lifcie ....
    Kamilio

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9jtd
    Czas spędzony na forum
    12 h 10 m

Domyślnie

Dawno tu nie zaglądałem a tu tyle nowych postów.
    W tej chwili ma przejechane 190 000km. Z tego co widze jeżdzona była główne na dobrych niemieckich drogach, bo byłem na bezpłatnym przeglądzie zimowym w salonie Alfa Romeo, gdzie sprawdzili mi między innymi całe zawieszenie i nie ma najmniejszego luzu w żadnym miejscu.
    Kolego AjROmek rzeczywiście mamy takie same kolory Ja też nie widziałem jeszcze takiej. Raz przejazdem widziałem taki sam kolor, ale 147. Mnie sie bardzo podoba choć szukałem innego koloru Ale jak to mówią nie można mieć wszystkiego. Najważniejsze, że stan techniczny jest zadowalający choć nie ukrywam, że miałem już pewien problem, ale raczej typowy dla tego modelu. Otóż pewnego razu pojechałem do sklepu i wszystko było OK. Jak go ponownie odpaliłem i ruszyłem to mi zgasł. Myślałem, że za mało gazu dałem bo na pełnym skręcie kół, ale okazało się, że po ponownym odpaleniu znowu jakiś taki słaby. Nie dało sie jechać!!! Do 2100rpm w ogóle nie chciał przyspieszać Zrobiłem mu w garażu małe czyszczenie przepływomierza, zaworu EGR, przepustnicy, wymieniłem wężyki sterujące gruszką turbiny i auto znowu idzie jak nowe. Nie chcielibyście widzieć co tam w środku było!!! Wiaderko po śledziach syfu w przepustnicy i w EGR. Elektromagnes z EGR nie miał prawa pracować!!! Do tego zaślepiłem go całkiem, żeby mógł oddychać świeżym powietrzem, nowy filtr powietrza, paliwa, kabinowy, oleju, nowy olej i jeszcze rolka pomocnicza z napędu osprzętu bo ją było coraz bardziej słychać Koszt: nie całe 200zł za części i wszystko jest OK.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

alfa romeo 156 sportwagon 1.9 jtd opinie

alfa romeo 156 sportwagon 19jtd opiniealfa romeo 156 kombi 1 9 jtdalfa romeo 156 kombi opiniealfa romeo 156 sportwagon 1.9 jtdalfa romeo 156 kombi 1.9 jtd opiniealfa romeo 156 kombi forum

Zakładki

Uprawnienia