Możesz coś więcej o tym odświeżaniu kap zaworowych napisać? O co z tym chodzi?
A dziękuję, staram się żeby mimo swoich lat kasowała niejednego "młodzieńca" i daje radę, choć łatwo nie jest heheh.
Jutro idzie na wymiankę nagrzewnicy i mam od strony technicznej wszystko na cacy, zostaje renowacja felg + odświeżenie kap zaworowych ale to ze spokojem
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Możesz coś więcej o tym odświeżaniu kap zaworowych napisać? O co z tym chodzi?
demontaż, pasta tempo i jechane, jak to nie da efektu to oddam do polerki do profesjonalnego warsztatu + do tego srebrny lakierek na to i czerwony napis jak z fabryki. Ale z tym poczekam na urlop bo kilka dni autko będzie wtedy unieruchomione żeby to dobrze wyschło, myślę ze ze 2 warstwy położę.
trochę zabawy z tym będzie ale efekt sie liczy.
Myślę tez nad czerwonymi zaciskami, tylko ten cholerny brak czasu nie pozwala na takie zabawy na razie.
Pzdr
No i pokrywy zaworów zrobioneWczoraj i dzisiaj bawiłem się troszkę, wyczyściłem ale efekt mi się nie podobał, więc farba w łapę i mazgnąłem takie oto graffiti
, cała zabawa trwała w sumie jakieś 2 godzinki z przygotowaniem wszystkiego i bez ściągania pokryw robiłem bo szkoda było mi świeżych uszczelek, a jak wiecie nie są najtańsze
W przyszłym tygodniu odświeżam słupki bo jakieś gówno zaczyna wyłazić pod farbą, a jak się wkurzę to i zaciski pomaluje na czerwono
Przy okazji kilka ujęć tej Ślicznotki
Czyż Ona nie jest piękna?![]()
Ostatnio edytowane przez Alfamaniak156 ; 15-05-2011 o 18:12
A tak było przed więc zmiana diametralna.

Wow, rewelacja![]()

No faktycznie teraz znacznie lepiej wygląda!
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
Krawat a wiesz że ta sama myśl mi do głowy przyszła jak spojrzałem na zdjęcie hehehehNie pasuje tam ten cholerny zbiorniczek
Ale jak na złość jest szczelny i spełnia swoją funkcje i nawet nie daje mi szansy żeby go wywalić
Kurde...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki