Kupiłem moja Alfę miesiąc temu. Jesto to bella z silnikiem 2.5 oczywiście V6....dzwięk oczywiście nie do opisaniaRok produkcji samochodu to 2002 a przebieg to udokumentowane 145tyś km. Od samego początku plan był zeby zrobic wszystko aby była w jak najlepszym stanie.
Zaczeło sie od zamówienia spinek do progów bo nie potrafię patrzec jak są kiepsko zamonotowane....seris Alfy we Wrocku załatwił sprawę szybko i profesjonalnie.
Następny ktrok to było kupno felg 17 cali oczywiście oryginalych Alfy...już czekają na ciepłe dni w garażu
Jutro jadę dociągac drzwi do blacharza bo już troszkę opadły na zawiasach.
Zakupiny już został nowy oryginaly wydech - montaż również na dniach.
Czeka na założenie nowa atrapa przednia,kierownica oraz osłona silnika
Pocztą już powinien leciec do mnie wachacz górny prawy przedni.....oprócz niego wszystko w zawieszeniu gra.
Latem auto oddaje do lakiernika.
Co do extra zabawek, czeka w pokoju wzmacniacz oraz niskotonówka.
Nakład sporawy ale myśle, że warto.
.....witamy w wybornym gronie 166 V6
gratuluję zakupu i czekamy na jakąś foto-relacj
Pozdrawiam
WYNAJEM AUT ZABYTKOWYCH:
Hudson Super Six - 1929r, Warszawa 203 - 1964r, Citroen AC4 Long - 1932r, Austin 7 Ruby - 1935r, Austin 10 Vintage - 1937r, Mercedes 170V - 1952r 888-99-55-32 -Rentgen-

Ja również witam w gronie 166 2,5 V6![]()
Witamy!
Noo nie ma jak to V6...tez się nim nacieszyc nie mogę
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Witam następnego użytkownika V6 !!!
ps. ile wybuliłeś za wydech ? mnie też czeka wymiana, środkowy i końcowy :/
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
wiesz co sprawa jest taka, że jedna z tamtych alf jest rozbita, ja odkupuje co lepsze częsci od niej, wydech (jak sie okazło oryginalny alfy, kupiny 3 miesiące temu w salonie!!!) - kosztował mnie z wymianą wraz z poduszkami 400zł.
W ASO nowy zdaje sie ok 1500złOpłaca sie poszukac rozbitej i targowac sie o cene poszczególnych częsci!
Powodzenia w szukaniu!!
Ostatnio edytowane przez matber1 ; 17-12-2009 o 15:16

no no no :] czytając po opisie co chcesz w aucie zrobić to jesteś zapaleńcem. To się chwali.
gratulacje wyboru samochodu :]
trzeba to zrobic. Progi tez już są na miejscu...odrazu to inaczej wygląda, drzwi już też podociągane.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki