Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTD
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 1 h 30 m

Red face Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg

Witam po raz kolejny autem już się kiedyś chwaliłem po kupnie po pierwszych przeróbka i teraz pochwale się po kolejnych auto jeszcze nie jest skończone mam nadzieje że na wiosnę będzie wyglądać już tak jak chce Teraz trochę o aucie jest to AR 156 2.0 TS z 1998r wyposażenie to:
    * elektryczne szyby
    * elektryczne lusterka + podgrzewane
    * elektryczny szyberdach
    * wspomaganie kierownicy
    * 4 poduchy
    * podgrzewane fotele
    * ABS
    * skórzana tapicerka
    * klima
    * centralny zamek + alarm

A teraz modyfikacje które przeprowadziłem
    * body-kit
    - przedni zderzak (jak go odebrałem na kartce co była przy nim pisało 156 GTA nie wiem dlaczego zderzak który był prototypem?)
    - dokładka tylnego zderzaka + wykończenie zderzaka na gładko
    - grill z AR 147
    * zmieniony filtr powietrza na wkład sportowy z K&S
    * zmodyfikowany układ wydechowy od końca kolektora wydechowego powiększony wydech do 2" z kwasówki wyrzucony kat w zamian tłumik przelotowy i do końca kwasówka zakończona tłumikiem przelotowym
    * zawieszenie obniżone o 3cm czerwone sprężyny Eibach
    * wymiana przednich lamp (soczewki) + zestaw xenonów 6000k

Car audio
    * Radio Alpine + 6 głośników ( drzwi przód + tył oryginalne w półce z tyłu 6x9 JBL)
    * skrzynia basowe JBL z głośnikiem Pioneera
    * wzmacniacz DLS + kondensator Dietz

Teraz co wymieniłem i dokupiłem do auta oprócz body-kit:
    - wymienione kompletne zawieszenie przód (górne wahacze + dolne wahacze + stabilizatory) do wymiany zostały mi jeszcze gumy na stabilizatorze ale to już jak będzie ciepło
    - wymieniony olej na elf 10W40 + filtry
    - kupno i wymiana osuszacza i przewodów z klimy
    - wymiana płyny chłodniczego
    - wymienione tarcze przód + klocki (przód i tył)
    - kupno felgi alum 15" + 4 nowe opony
    - przed zimą kupno 4 nowych opon zimowych

Co w planach na nadchodzący rok:
    - skończenie body-kit (lotka + progi) + ciemne szyby (przód i tył)
    - zamiana lub kupno felg 17"
    - drążek rozporowy przód
    - rozbudowa car audio
    - przeróbka układu wydechowego z dwoma końcowymi tłumikami

Wiem że nie wszystkim będzie się moje auto podobać ale włożyłem w nie nie tylko dużo pieniędzy przez ten miniony rok nawet nie liczyłem bo wolę nie wiedzieć ale włożyłem też wiele pracy i serca w ten samochód żeby go doprowadzić do takiego stanu mimo że jeszcze nie wszytko gotowe bo chciałem wszystko sam ale niestety zima mnie zastała dlatego reszta na wiosnę

A oto zdjęcia mojej belli

I stało się sprzedałem 15" i zakupiłem nowe 17" czekają na wiosnę i mały załącznik poniżej
    Załączone obrazy Załączone obrazy Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_001.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_003.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_004.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_005.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_007.jpg  

Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_009.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_010.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_011.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_013.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_018.jpg  

Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_020.jpg   Alfa Romeo 156 2.0 TS by michal87tg-obraz_021.jpg  
    Ostatnio edytowane przez michal87tg ; 15-02-2010 o 21:46

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS berlina 98r.
    Czas spędzony na forum
    5 d 23 h 54 m

Domyślnie

Spoko kolorek, przedni zderzak tez niczego sobie tylko trochę dużo ma NOS , tył jakoś nie w moim guście...
    POZDRO
    Alfaholizm jest zaraźliwy
    Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja ---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
    Ola[*] Kuba[*]

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 40 m

Domyślnie

fajnie wygląda ten zdarzaczek. razi mnie ten wydech, tak troche za bardzo odstaje od zderzaka

"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 d 1 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    fajnie wygląda ten zdarzaczek. razi mnie ten wydech, tak troche za bardzo odstaje od zderzaka
    Wiem :/ w przyszłym tygodniu zabieg będzie zrobiony no bo wiesz wydech robiłem w pracy nie przymierzałem do auta i trochę ostatnia rura za długa dlatego odstaje ale jak tylko to zrobię wrzucę foto

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 2 h 22 m

Domyślnie

Przedni zderzak kiedyś robił na mnie piorunujące wrażenie, dzisiaj innego niż GTA w swojej Alfie raczej bym nie widział. ale jest OK, tym bardziej, że napisałeś co z tym wydechem jest nie tak, chociaż końcówka i tak do mnie nie przemawia. Tylny zderzak - podobnie jak przedni, również GTA. Wystarczy popatrzeć na Alfę kol. mrutyna - poezja.
    Jest umiarkowanie, chociaż definitywnie efekt psują reflektory z paskiem LEDów.
    Było już na tym forum wiele o tym wynalazku, więc pewnie wiesz jakie jest moje zdanie na ten temat.
    Tak więc gdyby nie te światła (zdecydowanie lepsza soczewka i GTA look), to efekt końcowy byłby niezły.
    Nie obraź się, ale ja po prostu mam inne zdanie, inny gust i takie tam przekonania Natomiast tak jak wspomniałeś - wiele pracy, sporo kasy i serca włożyłeś w Alfę i to się chwali, wiesz co masz, wiesz czym jeździsz.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 d 1 h 30 m

Domyślnie

masz rację teraz trochę żałuję że kupiłem te lampy bo kosztowały dużo a nie umiem sobie poradzić z tymi ledami co chwile nie działają wkurza mnie to już :/ ale to nie ważne mi głownie chodziło o soczewki nie wiedziałem że są ludzie co przerabiają lampy gdybym wiedział to chyba bym tych lamp nie kupił

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 16v 140KM + podtlenek ^^
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 26 m

Domyślnie

Witam! Jak dla mnie to trochę... hmmm... sam nie wiem Bo niby koncepcja ok, ale wykonanie razi, a przez szczeliny z przodu to można by pomyśleć, że maska otwarta.. Wszystko wygląda, jakby zaliczyła stłuczkę i była poskładana na szybko.. Bo reflektory też jakoś nie wypełniają miejsca na siebie, tu odstają mniej a tam więcej. I nie myśl, że chcę Cię obrazić, tylko jak dla mnie to najpierw zabrałbym się za dokończenie jednego a dopiero potem zaczynał robić drugie, bo efekt dość mizerny jak na razie a kasy włożyłeś troszkę O wydechu nie mówię, bo sam napisałeś, że do poprawki. Jak widać, AR nie jest dobrym materiałem na takiego rodzaju przeróbki..

Ale życzę powodzenia i przyjemności z jazdy!
    GrzesiuŻar

AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
    AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
    AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bolsik
    Mieszka w
    WPI / GDA
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999
    Czas spędzony na forum
    3 h 50 m

Domyślnie

Jak widać, AR nie jest dobrym materiałem na takiego rodzaju przeróbki..
    Prawda... Widać że kolega ma zacięcie i dobre chęci, ale AR to nie kanciasty pancerwagon, do którego doklejenie wypukłego zderzaka zmienia oblicze samochodu. Trzeba naprawdę wyczucia. Pozdro i powodzenia

Miss Alfaholicy 2011 Dwusuwowiec Avatar Baśka13
    Mieszka w
    Drzycim
    Auto
    Lancia Lybra 1,9 JTD,Alfa 145 boxer 1,6 była
    Czas spędzony na forum
    1 d 16 m

Domyślnie

Wyglada nie żle

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 d 1 h 30 m

Domyślnie

ze stłuczką się zgodzę ale to nie moja zasługa tylko poprzedniego właściciela a wiedziałem że było puknięte bo fachowiec był przy kupnie ale nie martw się na wiosnę na płytę i będzie git a na razie jest jak jest już starałem się to jakoś zakamuflować ale ciężko to było zrobić i tak już jest dużo lepiej jak było na początku

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

dokładka na telefon alfa romeo 156

zakup alfy romeo 156 2 0 ts

Zakładki

Uprawnienia