Witam po raz kolejny autem już się kiedyś chwaliłem po kupnie po pierwszych przeróbka i teraz pochwale się po kolejnych auto jeszcze nie jest skończone mam nadzieje że na wiosnę będzie wyglądać już tak jak chceTeraz trochę o aucie jest to AR 156 2.0 TS z 1998r wyposażenie to:
* elektryczne szyby
* elektryczne lusterka + podgrzewane
* elektryczny szyberdach
* wspomaganie kierownicy
* 4 poduchy
* podgrzewane fotele
* ABS
* skórzana tapicerka
* klima
* centralny zamek + alarm
A teraz modyfikacje które przeprowadziłem
* body-kit
- przedni zderzak (jak go odebrałem na kartce co była przy nim pisało 156 GTA nie wiem dlaczego zderzak który był prototypem?)
- dokładka tylnego zderzaka + wykończenie zderzaka na gładko
- grill z AR 147
* zmieniony filtr powietrza na wkład sportowy z K&S
* zmodyfikowany układ wydechowy od końca kolektora wydechowego powiększony wydech do 2" z kwasówki wyrzucony kat w zamian tłumik przelotowy i do końca kwasówka zakończona tłumikiem przelotowym
* zawieszenie obniżone o 3cm czerwone sprężyny Eibach
* wymiana przednich lamp (soczewki) + zestaw xenonów 6000k
Car audio
* Radio Alpine + 6 głośników ( drzwi przód + tył oryginalne w półce z tyłu 6x9 JBL)
* skrzynia basowe JBL z głośnikiem Pioneera
* wzmacniacz DLS + kondensator Dietz
Teraz co wymieniłem i dokupiłem do auta oprócz body-kit:
- wymienione kompletne zawieszenie przód (górne wahacze + dolne wahacze + stabilizatory) do wymiany zostały mi jeszcze gumy na stabilizatorze ale to już jak będzie ciepło
- wymieniony olej na elf 10W40 + filtry
- kupno i wymiana osuszacza i przewodów z klimy
- wymiana płyny chłodniczego
- wymienione tarcze przód + klocki (przód i tył)
- kupno felgi alum 15" + 4 nowe opony
- przed zimą kupno 4 nowych opon zimowych
Co w planach na nadchodzący rok:
- skończenie body-kit (lotka + progi) + ciemne szyby (przód i tył)
- zamiana lub kupno felg 17"
- drążek rozporowy przód
- rozbudowa car audio
- przeróbka układu wydechowego z dwoma końcowymi tłumikami
Wiem że nie wszystkim będzie się moje auto podobać ale włożyłem w nie nie tylko dużo pieniędzy przez ten miniony rok nawet nie liczyłem bo wolę nie wiedzieć ale włożyłem też wiele pracy i serca w ten samochód żeby go doprowadzić do takiego stanu mimo że jeszcze nie wszytko gotowe bo chciałem wszystko sam ale niestety zima mnie zastała dlatego reszta na wiosnę
A oto zdjęcia mojej belli
I stało się sprzedałem 15" i zakupiłem nowe 17" czekają na wiosnę i mały załącznik poniżej![]()
Ostatnio edytowane przez michal87tg ; 15-02-2010 o 21:46

Spoko kolorek, przedni zderzak tez niczego sobie tylko trochę dużo ma NOS, tył jakoś nie w moim guście...
POZDRO![]()
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
fajnie wygląda ten zdarzaczek. razi mnie ten wydech, tak troche za bardzo odstaje od zderzaka
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Przedni zderzak kiedyś robił na mnie piorunujące wrażenie, dzisiaj innego niż GTA w swojej Alfie raczej bym nie widział. ale jest OK, tym bardziej, że napisałeś co z tym wydechem jest nie tak, chociaż końcówka i tak do mnie nie przemawia. Tylny zderzak - podobnie jak przedni, również GTA. Wystarczy popatrzeć na Alfę kol. mrutyna - poezja.
Jest umiarkowanie, chociaż definitywnie efekt psują reflektory z paskiem LEDów.
Było już na tym forum wiele o tym wynalazku, więc pewnie wiesz jakie jest moje zdanie na ten temat.
Tak więc gdyby nie te światła (zdecydowanie lepsza soczewka i GTA look), to efekt końcowy byłby niezły.
Nie obraź się, ale ja po prostu mam inne zdanie, inny gust i takie tam przekonaniaNatomiast tak jak wspomniałeś - wiele pracy, sporo kasy i serca włożyłeś w Alfę i to się chwali, wiesz co masz, wiesz czym jeździsz.
Pozdrawiam.
- Rafał
masz rację teraz trochę żałuję że kupiłem te lampy bo kosztowały dużo a nie umiem sobie poradzić z tymi ledami co chwile nie działają wkurza mnie to już :/ ale to nie ważne mi głownie chodziło o soczewki nie wiedziałem że są ludzie co przerabiają lampy gdybym wiedział to chyba bym tych lamp nie kupił
Witam! Jak dla mnie to trochę... hmmm... sam nie wiemBo niby koncepcja ok, ale wykonanie razi, a przez szczeliny z przodu to można by pomyśleć, że maska otwarta.. Wszystko wygląda, jakby zaliczyła stłuczkę i była poskładana na szybko.. Bo reflektory też jakoś nie wypełniają miejsca na siebie, tu odstają mniej a tam więcej. I nie myśl, że chcę Cię obrazić, tylko jak dla mnie to najpierw zabrałbym się za dokończenie jednego a dopiero potem zaczynał robić drugie, bo efekt dość mizerny jak na razie a kasy włożyłeś troszkę
O wydechu nie mówię, bo sam napisałeś, że do poprawki. Jak widać, AR nie jest dobrym materiałem na takiego rodzaju przeróbki..
Ale życzę powodzenia i przyjemności z jazdy!
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych
Prawda... Widać że kolega ma zacięcie i dobre chęci, ale AR to nie kanciasty pancerwagon, do którego doklejenie wypukłego zderzaka zmienia oblicze samochodu. Trzeba naprawdę wyczucia. Pozdro i powodzeniaJak widać, AR nie jest dobrym materiałem na takiego rodzaju przeróbki..
ze stłuczką się zgodzę ale to nie moja zasługa tylko poprzedniego właściciela a wiedziałem że było puknięte bo fachowiec był przy kupnie ale nie martw się na wiosnę na płytę i będzie gita na razie jest jak jest już starałem się to jakoś zakamuflować ale ciężko to było zrobić
i tak już jest dużo lepiej jak było na początku
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki