Ja zakupiłem przed rokiem 166 2.4 jtd.
Nie znawszy się na takich modelach wpadłem że tak to nazwę w kupę syfu...
Na dziś dzień powymieniałem-Wahacze z przody TRW, obydwa paski i wszystkie rolki,po czasie siadła mi turbina i sprzęgło,nową turbinę i nowe sprzęgło otrzymała Alfunia w tym miesiącu,dalej wymagała naprawy wentylatora wewnętrznego i wymiany szyby,,,szyba zakupiona była używana ale ładna i wentylator naprawiony z roczną gwarancją.nie wspomne już o przepływomierzu i czujniki podciśnienia......CO NAJLEPSZE:-)!!!! teraz gdy jadę to wiem że auto jest piękne,tym bardziej że w miasteczku gdzie mieszkam,jest tylko jedna w perłowym błękicie.to uważam się za lepszego.....jeszcze tylko muszę prysnąć kilka rys i będzie super, za pare dni wtawie kilka fotek....
wyposażenie w danym momencie(odgapie od kolegi)
klimatronic,
siedzenia tylko materiał ale z elektryką i grzałkami,
zmieniarka KENWOOD 6 CD,
ALU 16 " fabryczne,
składane el.lusterka
zamierzenia na ten rok :-)jak portfel pozwoli.....
Poprawka z 136 na 180 KM
ALU 17"rzecz jasna ALFA ROMEO
LOUDLINK+divx
xenon ale nie wiem jak dojde do ładu ze sprzyskiwaczami
ostatnimi czasy tak się wkór.......em że chciałem ją sprzedać ale jakoś przeszło to załamanie....
najlepsza jest ta fotka ze środka!!przesłał mi ją między innymi poprzedni właściciel tuż przed kupnem....zobaczcie na wyświetlacz i na stan licznika:-)
fotka nr.2 jest z daty tuż po kupnie....teraz nie pokaże wam jak wygląda bo jest troszkę poszpachlowana....jak będzie ciepło to prysne i wstawie jakieś fotki....
pozdro dla wytrzymałych alfaholików
Ostatnio edytowane przez bogusch13 ; 15-01-2010 o 20:04 Powód: wyposażenie:-)
no właśnie :-)stan licznika jest ukazany do połowy:-)gościu mi wkręcił że niby długo stała na słońcu i coś się porobiło hehe a ja to łyknąłem. mam tu zaprzyjaźnionego mechanika...i powiedział że frajerzyna pokręciła nie umiejętnie w liczniku....i się popsuł.ale nie jest źle.silnik cyka ładnie i nie kopci wogle,a pkt2 to to że na wyświetlaczu pokazany jest błąd:był spalony wentylator nagrzewnicy!!nie kupiłem nowego.znalazłem namiary na kogoś kto to naprawia za 3 stówki i daje gwarancje na rok....
Ostatnio edytowane przez bogusch13 ; 23-01-2010 o 19:32 Powód: to i dodam jakąś fotkę
Alfa na dziś dzień zjadła mnie z butami!!!!nawet sznurówki wessała !!!!!!!
turbina,sprzęgło i tylne zawieszenie mnie pochłonęło.....życzę szerokiej drogi i małej liczby usterek tym co mają nie przeczepane alfy...
JA POWIEM TAK!!!!!PIKNE AUTO,SUPER SIĘ TRZYMA DROGI I NA WYPASIE.
30 RAZY SIĘ ZASTANÓWCIE PRZED KUPNEM I DOBRZE OGLĄDAJCIE BO JAK SIĘ TRAFI NA ZAJECHANY EGZEMPLARZ to szukajcie dobrą prace....na dziś dzień sprzedałem moją alfinę bo zima za sroga. ''ale ja tu jeszcze wrócę"

Życzę szybkiego i efektownego powrotu (oczywiścię w tym dobrym sensie)
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
hehe no bywa. tylko czekać aż nowy właściciel tu przyleci z płaczem![]()
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony
Liczę że przekazałeś kupującemu wszystkie informacje o autku i wszystkich jego bolączkach?
tak to jest z każdym autem a nie tylko z Alfą, kupować albo od Alfisty (zaufanego) albo porządnie przetrzepać autko bo można właśnie tak skończyć
Wielkie współczucia i szkoda że się poddałeś bo pierwszy wpis brzmiał optymistycznie...
Pozdrówki
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
powiem tak. I ja i moja żona się zadłużyliśmy w 166-tce.narazie poszła w zamiane w Volvo v40 w dobrej opcji. ale to nie to...co do poprzedniego posta; TAK!!opowiedziałem facetowi co jest w alfie.turbine zregenerowałem, sprzęgło??łożysko oporowe padło a tarcza i docisk??-perfekt!! :-)
dostała wahacze nowe z przodu i tylne tuleje wahliwe.reszta do roboty... a silnik był perfekt.kilka rysek nie szpeci naszych alf...bo i tak są piękne :-)
I TAK TO BYWA MOI MILI:-)!~~!!!~~!!!
jeszcze nie długo zakupuje 166 2.5 V6 i wracam do was..
Na pocieche powiem jeszcze jedno. wlazłem na to forum V40 i dupa.tutaj jak pisałem tematy nie tam gdzie trzeba to pomagali mi wszyscy i kiegowali.od adminów ew.upomnienia. A tam???karniaki i blokada pisania...
FORUM ALFAHOLICY IST THE BEST!!!!!!!!!!!!!! I POWIEM TO KAŻDEMU
pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki