Witam.
Od około 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Belli 156 SW 1,9JTD 115KM. Wcześniej miałem Astry: 1,4 MPI 82KM później 1,7 TD 82KM - isuzu.
Na samym początku planowałem kupić 156 sprzed liftu - przyczyna prosta - nie wystarczająca ilość środków na model po FL. Ale życie jest pełne niespodzianek i dostałem z odszkodowania dość znaczącą kwotę która to pozwoliła mi na zakup tego rocznika. Jakby ktoś potrzebował namiar na firmę zajmująca się taki sprawami piszcie - dam namiary.
Dobra do rzeczy.
Bellę kupiłem dokładnie 19.12.2009r od pierwszego właściciela w Polsce który to też należał do Alfaholików. Auto w 2008 roku zostało ściągnięte z Niemiec jako lekko uszkodzone i lekko uszkodzone jest do tej pory - ktoś motorem czy skuterem nie wyhamował i przyłożył w tył. Wymieniony został tylko zderzak, klapa wyklepana - na wiosnę chciałbym zrobić z tym porządek... Tyle historii.
Teraz ona:
silnik 1,9JTD 8V 115KM, rok produkcji 2004 więc model po pełnym lifcie, przebieg 117000km, kolor grafit,wyposażenie w sumie chyba standard tzn. klimatronik dwustrefowy, 4x elektryczne szyby, elektryczne i podgrzewane lusterka, multikierownica, ABS, ASR, białe zegary z czerwonym podświetleniem, 4 poduszki plus kurtyny, jasna tapicerka, halogeny i takie tam... Najważniejsze, że to Alfa![]()
Wiele osób odradzało mi Alfę, ale gdy pytałem czemu nikt nie potrafił powiedzieć co właśnie przemawia na jej niekorzyść... odpowiedzi jakie słyszałem były takie że kolega kolegi powiedział... ehhh a swoją drogą kiedyś tj jakieś 15 lat temu zakochałem się w AR33 pamiętam stała pod blokiem taka piękna czerwona ahhh...
Teraz jakieś fotki - póki co dosłownie 3, na wiosnę jak doprowadzę autko na cycuś glancuś na pewno będę startował w konkursach fotka miesiącaCi którzy mnie znają wiedzą, że plak starcza mi na dwa razy to tak w skrócie hehe... Po prostu dbam o to co mam...
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez 156X ; 09-01-2011 o 19:49
Witam, aby pogratulowac zakupu piekne autko z dobrym silnikiem i z dobrym wyposazeniem powodzenia w uzytkowaniufajna fotka pierwsza i druga pozdrawiam
Witam ,gratuluje wyboru i zycze samych przyjemnosci.
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.
Siema Janusz tak patrzę, że mieszkasz chyba w Oławie, właśnie stamtąd kupiłem Alfe...
No gratuluję.
Całkiem fajna, ale chyba masz spaloną jakąś żarówkę, bo kontrolka się świeci
Pozdrawiam.
- Rafał
SPRZEDAM GRILL DO 156
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post583068
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki