Oto moja Alfa Romeo 155 1.9 TD z 01.12.1994.
Kupiona w lipcu 2004 roku w łódzkim komisie gdzie stała sprowadzona z Holandii.
- Wiosenne porządki -
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Obok 156 na parkingu Tesco -
![]()
- Obok 155 V6 epiona -
![]()
- Na moim podwórzu, po spocie -
![]()
- Spot kwietniowy -
![]()
- Spot czerwcowy -
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Alfa 155 i starszy klega Fiat Tempra -
![]()
Ostatnio edytowane przez Asturas ; 22-07-2010 o 13:09

Hmm , Fajnie ze kolejny TD pojawia się na Forum a już dostawałem kompleksów ze tylko ja coś takiego kupiłem![]()
Alfinka fajna ale te Listwy hmmm wywal bo oszpeca to strasznie![]()
Alfa forever! Piękna!
"Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowę. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" Jeremy Clarkson
Chyba się Bella na mnie obraziła za wstawienie takich kiepskich fotek.
Jutro idzie do warsztatu. Albo mi zgłupiał pływak lub ew. wskaźnik poziomu paliwa albo mam wyciek. Na 25 litrach ropy przejechałem 150km i może przejadę jeszcze z 10-20. Normalnie na tej ilości bez problemu było 350km...
Bardzo chciałem wierzyć, że to jednak pływak się utopił aż tu nagle jade sobie do Tesco a Bella odmówiła posłuszeństwa. Paliwo się skończyło.
Całe szczęście miałem 4l paliwka w karnisterku i po dolaniu Bella odpaliła całkiem ładnie i bez grymaszenia
Przejechałem na 30 litrach tylko 208 kilometrów. Przeciekał przewód przelewowy i pompa wtryskowa. O kosztach się dowiem w poniedziałek, bo pompa idzie do serwisu Boscha.
I tak zamiast skorzystać z ciepłych dni na umycie, Bella stoi w warsztacie :/

no to jak Pompa poszła do serwisu to hmm , moze nie być zbyt pięknie![]()
Nie zastanawiaj się tylko ją zdejmuj
Przygotuj się na długie poszukiwania
Tarcze wymieniaj parami, nigdy po jednej sztuce. Razem z tarczami wymień klocki.
Jeśli chodzi ci o zaczepy, które są od wewnątrz po bokach to mam stary połamany zderzak, mogę Ci te uchwyty wysłać. Pisz w tej sprawie PW
No i oczywiści miło powitać kolejną 155![]()
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki